Akersposten

Nå har Ullern høyest smittetall i Oslo

Bydel Ullern har nå de høyeste smittetallene pr. innbygger i Oslo. Arkivfoto: Fredrik Eckhoff

Mandag viser statistikken over korona-smittede de siste 14 dager nedslående tall for Bydel Ullern.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2020 kl 15:36

BYDEL ULLERN: I løpet av de siste to ukene er det meldt om 56 nye korona-smittede i Bydel Ullern. Det betyr at 156,2 pr. 100.000 er smittet i løpet av de siste to ukene.

Med disse tallene er nå Ullern den bydelen i Oslo med mest smitte pr. innbygger.

Tilsvarende tall for Bydel Vestre Aker er 39,9, og her har det vært 20 nye smittetilfeller de siste to uker.

To saker

Bydelsoverlege Olaf Hesle sier til Akersposten at de økende smittetallene i Bydel Ullern spesielt kan tilskrives to lokale oppblomstringer.

– Vi jobber hardt med smittesporing. Forrige uke var spesiell på grunn av de to sakene der flere ble smittet, sier Hesle, som forteller at to slike oppblomstringer slår relativt ut på smittetallet til Ullern, som er en av Oslos minste bydeler i folketall.

– Det er uhyre viktig å ta det innover seg at vi nå må huske på de tre tingene, sier han og viser til at man skal holde avstand, være nøye med håndvask og ikke oppsøke andre mennesker om man har symptomer på sykdom.

– Hvilke grupper er verst rammet av smitte i bydelen?

– Vi ser at smitten er ganske jevnt fordelt. Det er noen grupper som har mer smitte, og det er blant de unge. Det er nok de som er mest aktive nå, sier Hesle. – Det skumle er at de jo har familie, og at vi da kan få en overføring av smitte.

Det er akkurat nå lite smitte blant de eldre i bydelen.

Her kan du se statistikken for korona-smitte i Oslos bydeler

Mandag varslet byrådet strengere tiltak fra torsdag denne uken

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...