Akersposten

Nå gjelder det å stemme – navnekonkurransen er åpnet!

HVA SKAL BARNET HETE?: Her er skissen som viser den nye skolen i Bjørnveien. Skisse: Arkitektkontoret GASA as

En mengde gode forslag på skolenavn til den nye skolen i Bjørnveien kom inn til komiteen nedsatt av bydelsutvalget. Fire forslag valgt av komiteen skal det nå stemmes over, etter at Språkrådet har sagt sitt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2016 kl 13:29

GRESSBANEN: – Vi har fulgt tradisjonen og valgt alternativer til skolenavn som har en tilknytning til stedet, sier Ingrid Nyhus, leder av barn-, ungdom og kulturkomiteen i Bydel Vestre Aker. Nå vil lokalpolitikerne vite hva lokalbefolkningen, altså Akerspostens lesere, mener!

Her er navnene i alfabetisk rekkefølge:

Gressbanen skole: Trenger neppe noen annen forklaring enn sin nærhet til Gressbanen. Den tidligere landskamparenaen fikk sitt navn i 1918, i en tid hvor det bare var grusbaner i landet.

Hagan skole
: Den lokalt kjente og fredede husmannsplassen Hagan ligger på tomten. Med et slikt valg vil altså skolen bære navnet videre. Kunstneren Henrik Backer kjøpte Hagan i 1907 og bodde der med kone og to barn.

Holmen skole: Det stemmer med området, og tomten hører fra gammelt av inn under Holmen gård.

Løkka skole
: Det er en løkketomt, og på oversiden ligger Løkkalia og Løkkaskogen. Derfra vil mange av de nye elevene komme til den nye skolen.

ER SPENT: Ingrid Nyhus er spent på vegne av bydelen og bydelsutvalget. Foto: Vidar Bakken


– Jeg gleder meg og er veldig spent på resultatet av avstemningen. Selv om det er tradisjonelle navn, så er dette en utradisjonell måte å gjøre det på. Nå har alle mulighet til å føle eierskap til skolen ved å gi den navn.

– Skolebarn eller barn i barnehagen som skal begynne på skolen senere, kan være med å bestemme. Foreldre, besteforeldre og alle andre som har en tilknytning til området, vil ha et ord med i laget. Ung eller gammel, kom igjen! Jeg håper mange engasjerer seg. Jeg har vokst opp rett ned i hogget og har allerede bestemt meg for hvilket navn jeg vil stemme på, sier en hemmelighetsfull Nyhus.

Du avgir stemme på vår gallup, som ligger i artikkelen. Det er mulig å avgi stemme kun én gang.

Avstemningen vil pågå frem til 12. juni. Du kan ha den avgjørende stemmen!

LES OGSÅ:
Mange vil gi navn til skolen

Hva skal skolen hete?

Med hjertet i halsen på skolevei på Vinderen

Slemdal skole må stenge på grunn av helsefare

Slik slår du et slag for Røarevyen 2016

10-etasjers blokker langs Mærradalen

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...