Akersposten

Nå føler hun seg mindre trygg i eget hjem

En villa i Ørakerveien ble utsatt for tyver som kom seg inn gjennom et vindu i annen etasje.

I Ørakerveien på Lilleaker møter Akersposten en kvinne som nylig ble offer for frekke innbruddstyver. Hun tør ikke stå frem med navn og bilde, og sier rett ut at hun er blitt mindre trygg i sitt eget hjem etter innbruddet.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.05.2019 kl 10:59

LILLEAKER: Det skjedde da ingen var hjemme i familieboligen, men som hun sier:

– Når jeg se hvor frekke disse tyveri-bandene er, kunne vi like gjerne vært hjemme – sovende i egne senger. Hos oss kom de på besøk på en lys vårkveld, men de oppdaget nok at det var alarm-merke på vinduene i 1. etasje. Man skulle kanskje to at dette hadde stoppet dem, men nei. De hadde bestemt seg. Inn skulle de, sier «Bente» – som vi velger å kalle henne.

Hadde gått grundig til verks

– Jeg kom hjem på kvelden, og etter å ha låst meg inn i huset gikk jeg opp i 2. etasje. Jeg så at det var uvanlig rotete på soveværelset, og begynte å ane uråd. Da fikk jeg se stigen utenfor vinduet – forøvrig vår egen stige. Senere oppdaget jeg også at de hadde brukt verktøy fra garasjen min, som de hadde brutt seg inn i. Et stort skrujern og en hammer som de fant der, var benyttet for å få opp vinduet i 2. etasje.

Det gikk jo raskt opp for meg at de hadde gått grundig til verks, og rotet gjennom skuffer og skap – og plukket ut med seg alt av smykker og verdigjenstander, inkludert to Mac-maskiner

Et smell?

– Og ingen naboer så noe som helst?

– En nabo mente å ha hørt et lite smell, men det var alt. Innbruddet skjedde en gang mellom klokken 18.30 og 23.30 – altså innenfor normal kveldstid, og de kan ha umulig ha fått hjelp av mørket, sier «Bente» og legger til:

– Jeg fikk også vite av politiet at jeg var en av flere som ble utsatt for dette i samme periode. Det er altså samme tyvene som er på raid i ett område – gjør raske brekk, og kommer seg unna med ting som de stort sett kan legge i en sekk eller bag, sier hun.

– Da politiet var her, spurte de meg om det var en T-bane eller trikkestasjon i nærheten. De kommer og drar gjerne med offentlig kommunikasjon ifølge politiet, sier «Bente», som avslutter: – Nå har jeg alarm i hele huset, og den er på også om natten når jeg er hjemme.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...