Akersposten

- Nå får du «spring skiing» på sitt beste!

ØNSKER VELKOMMEN TIL PÅSKEAKTIVITETER: Oslo Vinterpark har programmet klart for full rulle i den nært forestående høytiden. Foto: Oslo Vinterpark

Er du usikker på om det blir en påskehøytid med eller uten planker på beina? Sjefen i Oslo Vinterpark omtaler i hvert fall føret i hovedstadens ski- og snowboard-metropol som verdensmesterforhold.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2017 kl 13:45

TRYVANN: – Jeg kan garantere det vil være fullt mulig å stå på ski og brett her oppe på Tryvannsiden gjennom hele påsken. Parken kommer også til å være kjempefin, sier Espen Bengston, daglig leder i Oslo Vinterpark – og sparer ikke på superlativene om vestkantens lekegrind.

– Jeg har snø på gressplenen utenfor kontoret mitt. Jeg vil kalle forholdene verdensmesterforhold! Skiene sitter og landingene er myke og fine i parken. Nå får du «spring skiing» på sitt beste, vil jeg si!, forteller en entusiastisk heissjef.

Saken fortsetter under bildet.

VÅR-SKIKJØRING: Oslo Vinterpark ser seg nødt til snart å stenge Wyllerløypa på grunn av snømangel, men beskriver forholdene i anlegget for øvrig som meget gode. (Arkivfoto) Foto: Oslo Vinterpark

Våren har imidlertid for alvor varslet sin ankomst innenfor bygrensene, som gjør at Vinterpark-generalen og hans ansatte må stenge Wyllerløypa etter overstått palmesøndag.

– Vi ser jo at det smelter ganske raskt – spesielt i dette området, sier Bengston.

Lang sesong

Alle som har besøkt den populære seksjonen i anlegget vet at de aktuelle løypene står midt i solveggen. Derfor: På grunn av fraværende kuldegrader er det ikke mer snø å hente, skal vi tro den daglige lederen.

- Men resten av anlegget, på Tryvannsiden og Hyttli-området, holder vi åpent til 17.april. Superpipen i Wyllerløypa er dessuten åpen tirsdag og torsdag i påsken, og vi vil være mulig å besøke et par ganger i uken frem til 1.mai, sier Bengston, som beskriver snøforholdene per 5.april som en blanding mellom kunstsnø og «snø fra oven».

Det gjør at Oslo vinterpark forbereder populære aktiviteter og angivelig «god påskestemning» for store og små gjennom påskeuken.

– Vi har skirenn på påskeaften fra kl. 13-15, der det vil være ansiktsmaling, utkledning og moro. Det vil også være gjemt unna noen påskeegg, for å få opp stemningen blant «kidsa», forteller heisjefen – og tilføyer tilbudet ved skiskolen.

– Vi har en god del opplegg, med gruppekurs og privattimer, og et påskekurs som vil gå over tre dager.

Saken fortsetter under bildet.

DAGLIG LEDER I OSLO VINTERPARK: Espen Bengston (arkivfoto). Foto: Pål Magnus Tømmervold

God kok

Hva med mulighetene for afterski?, tenker kanskje du som leser dette. For selv om det eventuelt skulle tære på hvitt gull i Oslo Vinterpark, kan du i det minste oppleve liv og røre og god stemning, ifølge Bengston.

– Vi kommer til å arrangere en stor afterski langfredag, ved siden av en en railjam med fete premier, sier han. Les mer om arrangementet her

Sesongen sett under ett har i det hele tatt vært en ny opptur for den daglige lederen og staben.

– Frem til nå har vi hatt i overkant av 220 000 dagsbesøkende, mot cirka 180 000 i fjor. Frokostkjøringen har vist seg å være populær, og har vært en suksess. Derfor kommer vi til å fortsette med den neste sesong, lover Bengston - og skildrer på idyllisk vis mulighetene gjestene har på tampen av en lang vinter.

– Påsken er jo sen i år, slik at hvis du er i Oslo kan du jo nyte en frisk tur langs Oslofjorden, sykle på Bygdøy og se på hvitveis og blåveis, og stå på ski samme dag.

Flere saker om Oslo Vinterpark:

LES OGSÅ: «Ganske vilt det de får til, vi befinner oss i Oslo»

Se vår livesending fra Oslo Vinterpark en onsdag morgen: her

LES OGSÅ: - Vanskelig å kommunisere hvor fint det er

LES OGSÅ: Oslo Vinterpark viderefører suksessoppskrift

LES OGSÅ: Skientusiast? Gled deg over siste nytt!

LES OGSÅ: Wow, sjekk Michaels (26) vinterpark-hyllest

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...