Akersposten

Nå er tiden for å bli med i en ringegruppe

– For å skape sin egen trygghet, kan en være med i en ringegruppe. Da vet en at en blir kontakt hvis noe har tilstøtt en, sier seniorveileder Mari Bilben. Nettverkstelefonen er et nytt tilbud til innbyggerne i Bydel Ullern. Foto: Bjørg Duve

– Nå er vi snart i gang med Nettverkstelefonen. Det er vi svært glade for, sier Mari Bilben, seniorveileder og koordinator for «Aldersvennlig bydel» i Bydel Ullern.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2020 kl 13:54

BYDEL ULLERN: – Nettverkstelefonen er et nytt tilbud til mennesker som bor alene, har lite besøk og få pårørende. Det å bli oppringt vil være med på å gi trygghet til de som er med i ringegruppen. De som ønsker å bli oppringt, kan kontakte meg, sier Bilben.

Telefonnummeret er 917 41 425, og e-postadressen er seniorveileder@bun.oslo.kommune.no

De som sier fra til henne, kan få tilbud om å bli oppringt en gang for dagen hvis forutsetningen ligger til rette for det.

– Hvor mange kan det være i en slik ringegruppe?

– Vi ser for oss 10 personer.

– Hvordan vil dette foregå?

– De som blir oppringt, vil få en telefon en gang i tidsrommet 13 til 14. Samtalen skal være kort.

Det skjer fra mandag til fredag. Ikke lørdag eller på kalenderens røde dager.

– Hvem slår på tråden?

– Vi er så heldige at tre frivillige har meldt seg til å være de som ringer.

– Hvis de ikke får svar, hva da?

– Da blir bydelen kontaktet av den frivillige, og så følger vi opp etter de prosedyrer vi har, sier Bilben.

Tidligere kunne naboer og andre oppdage at noe kunne være galt, ved at for eksempel postkasser fløt over eller avisene hopet seg opp. Nå er det mindre reklame i postkassene og mange leser avisene på nettet.

– For å skape sin egen trygghet, kan en være med i en slik ringegruppe. Da vet en at en blir kontakt hvis noe har tilstøtt en, sier Bilben.

Skapende og inkluderende

Bydel Ullern har satset på følgende tre områder innen Aldersvennlig by-konseptet:

  • Samfunnsdeltakelse
  • Kommunikasjon og medvirkning
  • Uteområder og fysisk aktivitet

– Det at innbyggerne er med på å utvikle nye tiltak, er noe bydelen setter pris på, sier Bilben og legger til at forslagene må gjerne berøre flere sektorer. Hun minner om at visjonen er: Bydel Ullern – en skapende og inkluderende bydel.

– Bydelen er hele tiden interessert i å utvikle områder og tilbud i tråd med innbyggernes tanker og ideer, sier Bilben og legger til at da må innbyggerne involverer seg på arenaer hvor en kan påvirke.

MandagsSTOPPEN

MandagsSTOPPEN på Ullern kultursenter er en slik arena. Her inviteres innbyggerne til samtaler om hva er som viktig i hverdagen. Det er en arena hvor en møter politikere, ledere i bydelen og andre samfunnsaktører, og hvor meningsutveksling står sentralt. Møteserien er en del av opplegget innen Aldersvennlig bydel.

– Hvilke andre synlige bevis kan en se i forbindelse med at bydelen erklærer seg som aldersvennlig?

– Vi har fått plassert ut benker etter ønske fra innbyggere og det er arrangert flere seniortråkk. Det er også anlagt en petanque-bane ved Skøyen aktivitetssenter, sier Bilben og legger til at de rosa bussene – vedtatt av Oslo bystyre – også er en del av å være en aldersvennlig bydel. Aldersvennlig transport, står det på bussene.

– Så må vi ikke glemme kulturambassadørene, sier Bilben og legger til at kultur er viktig for helsa.

– Det viktig for alle å få ta del i opplevelser, sier Bilben og legger til at kulturambassadørene arbeider med å få til flere tilbud.

Aktivitetsplass på trappene

– Nå arbeider vi med å få til en aktivitetsplass i nærheten av Den engelske parken eller Skøyenparken, om en heller vil bruke den betegnelsen på området.

– Hva er en aktivitetspark?

– Vi håper å få plassert ut apparater.

– Treningsapparater?

– Ja, og de skal kunne brukes både av unge og gamle, sier Bilben og legger til at aldersvennlig betyr at alle aldre er inkludert, men at det er en hovedvekt på den eldre generasjonen.

– Det som er bra for de eldre, er godt også for alle andre.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...