ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Nå er det slutt på tullet

SKILTENE FJERNET: Da er det avgjort. Nå blir det full drift med måking og strøing av gangveien. Foto: Vidar Bakken

Nå har Bymiljøetaten fått den endelige instruksen fra byrådet. Gangveien forbi Røa bad skal driftes av etaten. Byråd Lan mener saken ikke har vært helt heldig.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.01.2017 kl 21:45

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: – Nå er det slutt på tullet. Jeg tok opp gangveisaken med byråden i Samferdsels- og miljøkomiteen. Da fikk jeg vite at gangveien nå skal driftes av Bymiljøetaten og at skiltet er blitt fjernet, sier leder av komiteen, Eirik Lae Solberg (H).

Molbopolitikk

Lae Solberg og BU-leder Lars Asbjørn Hanssen (H) stilte tildligere i januar opp i gangveien og forlangte at skiltet som sa at gangveien ikke ville bli driftet ble fjernet og at byråd Lan Marie Berg måtte ta tak i saken.

– Nå må byråden vise at hun er styringsdyktig og instruere Bymiljøetaten. Sett utenfra fremstår dette som en molbopolitikk som Oslo kommune ikke kan være bekjent av, sa Lae Solberg.

Les saken her: - Byråden må vise at hun er styringsdyktig

SKAL FJERNES: Det var den klare meldingen fra Lars Asbjørn Hanssen og Eirik Lae Solberg tidligere denne måneden. Foto: Vidar Bakken

Lykkelig slutt

Det hele startet altså med syklisten som gikk på hodet ned trappen i enden av gangveien (se faktaboks). Siden har Akersposten i flere omganger forsøkt å finne ut hvem har ansvaret for å drifte denne. Det hele endte i forrige episode med at Bymiljøetaten ble pålagt ansvaret for å drifte denne.

Etaten tok ansvaret gjennom å skilte "Gangveien vinterdriftes ikke" og begrunnet dette med at gangveien ikke var opparbeidet etter etatens krav til normer og standarder: "Vi skal garantere trygg ferdsel, og det kan vi ikke gjøre så lenge gangveien ikke har en standard som innebærer trygg ferdsel, spesielt på vinterstid. Dermed ønsker vi heller ikke å vinterdrifte denne."

– Nå har denne molbohistorien fått en lykkelig slutt etter politisk press og gjennom at Akersposten har fulgt saken. Bymiljøetaten sa i komiteen at trappen i enden av gangveien var problematisk og mente at gangveien måtte bygges om. Uansett skal etaten drifte denne inntil videre, sier Lae Solberg.

Byråden: – Ikke fremstått helt heldig

Akersposten har siden fått en henvendelse fra byrådet for miljø og samferdsel per mail:

"Oslo kommune vil etter en ny vurdering foreta manuell vinterdrift (strøing og måking) av gangveien langs T-banen fra Røa til Ostadalsveien. Gangveien vil bli driftet så godt det lar seg gjøre innenfor dagens utforming. Oppsatte skilt om vinterdrift blir fjernet. Kommunen vil samtidig fortsette arbeidet med planleggingen av ombygging slik at gangveien får en standard og kvalitet som er nødvendig for ordinær vinterdrift."

Byråd for miljø og samferdsel, Marie Berg Lan. Foto: Oslo kommune

– Kommunen har ikke fremstått helt heldig i denne saken, og jeg er glad for at vi kom fram til en bra løsning for gangveien. Samtidig er det viktig for meg å si at saken heller ikke har vært så rett fram som enkelte har gitt inntrykk av. Blant annet er det sannsynligvis nødvendig å bygge om veien til sommeren for å gjøre den tryggere å bruke. Etter en ny vurdering har Bymiljøetaten kommet til en midlertidig løsning for denne vinteren, og det er bra, sier Lan Marie Berg, byråd for miljø og samferdsel.

Les også:

Det er krevende å stå i ensomheten dag ut og dag inn

- Skandaløst at politikerne bestemmer at et bomiljø skal raseres