ANNONSE
Annonse
Akersposten

– Nå er det lokaloppgjør, og da blir det litt ekstra følelser

Håkon Helland Hoseth fra Ullern i kamp mot Ready i fjor. Lørdag er det klart for nytt lokaloppgjør i tredjedivisjon.

Det sier både Ullerns og Readys trener. Lørdag møtes de to klubbene til kamp i herrenes 3. divisjon.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLERN: Det er ikke mange ukene siden de to klubbene møttes til kvartfinale i sluttspillet i bandy. Da var det Ullern som gikk seirende ut av naboduellen. Lørdag 27. april kl. 14 er det duket for fotballkamp på Ullernbanen.

Mest endringer hos Ullern

De to klubbene har de siste sesongene spilt i tredjedivisjon. De var i samme avdeling også i fjor, og skilte det til slutt bare ett poeng mellom lagene, med Ullern på 9. og Ready på 10. plass.

Siden i fjor har Finn Badou Jor N’Daye gått fra å være en av de viktigste spillerne til Ready, til å bli Ullerns nye kaptein. Ullern har i det hele tatt gjort en hel del endringer i stallen i løpet av vinteren.

– Det er mye nytt, det har vært utskiftninger også før årets sesong. Men vi har klart å beholde de spillerne vi gjerne ønsket å beholde. Samtidig er det jo ny trener og ny spillestil, sier lagets trener, Didrik Bjella. Han overtok roret etter at Ole Johan Aas ble trener for Lyns damelag.

Hos Ready sier trener Vegard Lund Nes at mesteparten av laget er som i fjor.

– Finn har gått til Ullern, og han er den eneste spilleren vi har mistet som kunne vært et kritisk tap for oss. Men vi har fylt på bra og fått plass flere spillere. Nå har vi en veldig homogen og ung stall. De ønsker å trene mye og bli bedre spillere, sier Ready-treneren.

Tett og jevnt?

Begge trenerne tror det kommer til å bli en jevn serie i tredjedivisjon avdeling 2 i år. Her er det duket for mange artige lokaloppgjør, når Ullern og Ready har med seg lag som Lyn og Frigg i samme avdeling.

– Vi er gode nok til å slå alle lagene i denne avdelingen, sier Ullern-trener Bjella.

Ready-trener Lund Nes viser til seier i kampen mot Frigg i forrige serierunde som et eksempel på at Ready kan bite godt fra seg mot lag tippet langt opp på tabellen.

– Dette er en avdeling som kommer til å bli tett og jevn, slår han fast.

Ullerns nye spillestil

Hos Ullern har trenerskiftet betydd en endring i tankegang og spillestil, ifølge trener Bjella.

Ullern-trener Didrik Bjella.

– Ja, vi har gjort endringer i spillestilen. Da jeg så Ullern i fjor, så det litt naivt ut. Man kan ikke alltid spille sitt eget spill uavhengig av motstanderen, sier han. Resultatene til Ullern i fjor var alt fra seiere med kalassifre til triste tap mot lag de hadde store planer om å slå før sesongen begynte.

– Vi har ført litt mer kynisme inn i spillestilen, og litt mer gjennombruddshissighet. Vi har vårt eget spill, men vi ønsker å utnytte motstandernes svakheter bedre. Vi spiller med mindre risiko, ikke naivt og romantisk, sier Bjella, som minner om det aller viktigste i fotball: – Vi vil jo score flest mål og ikke slippe til motstanderen med for mye målsjanser.

Bjella har solid erfaring fra toppnivå i norsk fotball, da han blant annet har fire år bak seg som kampanalytiker i Lillestrøm. Han har også jobbet med Tom Nordlie i Skeid.

Readys spillestil

– Vi er et lag som ønsker å kontrollere kamp både med og uten ball, sier Lund Nes. – Vi skal ikke til enhver tid presse høyt eller ha ballen hele tiden. Vi må klare å håndtere ulike kampbilder.

Han mener at tredjedivisjon er et bra sted for Ready for øyeblikket. Her kan laget være et godt sted for unge Ready-spillere som ønsker å utvikle seg videre og kanskje ta steget videre opp og frem. De siste par årene har klubben utviklet to spillere som har gått til andredivisjonsklubber, som nå spiller i OBOS-ligaen (førstedivisjon), Raufoss og Skeid.

– Vi ønsker å være en utviklingsklubb, sier han og forteller at det er mange likhetstrekk mellom Ready og Ullern. De samarbeider da også gjennom blant annet akademiligaen for de yngre spillerne.

Ullern på sin side har også de siste årene utviklet spillere som har gått til større klubber. Bare i vinter har to spillere gått til Stabæk, og tidligere har Ullern solgt Felix Horn Myhre til Vålerenga.

Artig lokaloppgjør

Begge trenere tror det er ekstra motiverende for spillerne å spille kamp mot naboklubben.

– Nå er det lokaloppgjør, og da blir det litt ekstra følelser, sier Lund Nes, og Bjella er enig.

– Og vi holder til så nær hverandre at jeg håper det kommer litt ekstra folk på kampen lørdag, sier Bjella.

Er du nysgjerrig på hvem som trekker det lengste strået, er det bare å legge turen til Ullernbanen lørdag 27. april kl. 14. Det koster en hundrelapp å komme inn.

Finn Badou Jor N’Daye spilte for Ready i fjor. Nå er han Ullern-spiller.