Akersposten

Nå er det like før arbeidene starter opp

"Vi beklager de ulemper som arbeidet vil medføre for de nærmeste naboene og for nærmiljøet," skriver Vann- og avløpsetaten i et skriv til beboere på Huseby og Røa like før arbeidene med det største anleggsprosjektet i Oslo starter opp. Tirsdag kveld inviterer etaten til digitalt informasjonsmøte.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2020 kl 10:35

HUSEBY/SOLLERUD: Ifølge etaten starter arbeidene ved Hundejordet på Huseby, vis à vis Huseby skole, opp allerede i slutten av september. I løpet av de siste dagene har berørte naboer fått et informasjonsskriv i posten, og tirsdag er det klart for informasjonsmøte, som må avholdes digitalt på grunn av korona-situasjonen.

«På møtet kommer vi blant annet til å gi siste status og en oppdatering om fremdriften, og så vil vi fortelle om hva som vil skje de neste seks månedene i områdene Huseby, Husebybakken skipark og Sollerudstranda. Vi kommer også til å informere litt videre om tiltakene vi gjør knyttet til trafikk, støv og støy i prosjektet. Møtet blir i tillegg det første åpne informasjonsmøtet som entreprenøren Skanska deltar på.»

Det skriver Vann- og avløpsetaten i en e-post til Akersposten.

Alle som følger møtet, kan stille spørsmål i kommentarfelt på Facebook eller via sms (tlf. 905 90 515) underveis i møtet.

«Vi vil gjøre vårt beste for å svare fortløpende på spørsmålene live i møtet. Erfaringsmessig vil det nok likevel være enkelte spørsmål som vi vil svare mer utfyllende på skriftlig i etterkant av møtet, slik at vi kan gi så gode svar som mulig,» skriver etaten.

LES MER om Prosjekt Ny vannforsyning Oslo her

Her er infobrevet til beboere på Huseby/Røa:

Varsel om oppstart av arbeid ved Hundejordet på Huseby

Vann- og avløpsetaten er opptatt av at alle som blir berørt av prosjekt Ny vannforsyning Oslo skal få jevnlig og presis informasjon om anleggsarbeidet. Du mottar denne informasjonen fordi det nå starter opp arbeider i ditt nærområde. Vi beklager de ulemper som arbeidet vil medføre for de nærmeste naboene og for nærmiljøet.

Vi er opptatt av at du skal få god informasjon og vite hva som skjer i prosjektet, og inviterer derfor til informasjonsmøte 22. september klokken 18:00. Som følge av koronapandemien er det besluttet å gjennomføre møtet digitalt, og du kan stille oss spørsmål underveis. Les mer på prosjektets Facebook-side: www.facebook.com/vannforsyningOslo.

Ønsker du å møte representanter for prosjektet og stille dine spørsmål fysisk kan du treffe oss på åpen infodesk onsdag 16. september på Samfunnshus Vest i Tore Mejdells vei 8, eller i BU-salen i bydelsadministrasjonen i Bydel Ullern i Hoffsveien 48 onsdag 7. oktober. Klokkeslett for åpen infodesk er 16:00 - 19:00.

Hva slags arbeid skal gjennomføres?

September - 2020: Oppstart av arbeider med å legge vann- og avløpsledninger langs Sørkedalsveien frem til Hundejordet. Omlegging av gang- og sykkelvei.

Oktober - 2020: Arbeidene med å klargjøre riggområdet på Hundejordet starter opp. Området skal sikres med gjerder og turstien som går over Hundejordet skal flyttes nærmere Mærradalen. Jordmasser skal fjernes fra Hundejordet og det skal klargjøres for oppsetting av kontorbrakker. Noen sprengningsarbeider påbegynnes.

November – 2020: Sprengningsarbeider for å klargjøre for tunellbygging fortsetter. Kontorbrakker settes opp, strøm, vann og avløp legges inn. Området asfalteres dersom været tillater det.

I den første delen av tunnelen vil sprengning kun pågå etter klokken 17:30 på hverdager og 08:00 - 16:00 på lørdager av hensyn til sikkerhet. Deretter vil det være 1 til 2 sprengsalver per dag i tidsrommet 07:00 – 23:00 på hverdager, og 08:00 – 16:00 på lørdager. Når vi setter i gang sprengning av fjellhallene til vannbehandlingsanlegget, dypt under Husebyskogen, vil det bli flere salver per dag. Ved full drift vil det være anslagsvis 5-12 salver per dag.

Vann- og avløpsetaten Besøksadresse:
Oslo kommune Herslebs gate 5, 0561 Oslo

Postadresse:
Postboks 4704 Sofienberg, 0506 Oslo

Telefon: +47 21 80 21 80 postmottak@vav.oslo.kommune.no Org. nr.: 971 185 589 Vav.oslo.kommune.no

Tiltak for nærområdet:

  • Forhøyet støyskjerm og andre støytiltak ved Huseby skole er på plass
  • Støytiltak inne på riggområdet utføres og tunnelviften vil støyskjermes
  • Bygningsbesiktigelser er utført for å kartlegge tilstanden for berørte boliger i området
  • Trafikkvakter på flere krysningspunkter i Sørkedalsveien når elever går til og fra skolen
  • Vasking og feiing av veibanen, samt asfaltering av riggområde for å dempe støv
  • Planfri kryssing for syklister og gående forbi anleggsområdet skal etableres
  • Egen bydelskoordinator for Bydel Vestre Aker. Ta kontakt for mer informasjon og/eller dersom du er berørt av arbeidet

Ta kontakt med oss

Dersom du har spørsmål eller opplever ulemper som følge av anleggsarbeidet ber vi deg ta kontakt med oss.
Fra 08:00 - 15:30 kan du ta kontakt med vår bydelskoordinator Caroline Svendsen på mobil 477 84 66 eller e-post caroline.svendsen@vav.oslo.kommune.no.
Etter klokken 15:30 kan du kontakte oss på e-post og vi vil svare deg så raskt som mulig.
Ved akutte henvendelser kan du ringe vakttelefonen 905 90 515 mellom klokken 16:00 - 23:00 på hverdager. Telefonen vil også være bemannet i helgene, men tidspunktene her er ikke avklart.

Mer informasjon om Prosjekt ny vannforsyning Oslo

Vår nettside www.oslo.kommune.no/vannforsyningOslo oppdateres jevnlig med nyttig informasjon. Her finner du også en kartløsning hvor du kan søke opp hvilke forhold som gjelder for ditt nabolag når det gjelder trafikk, sprengningstider og avbøtende tiltak for støy og støv.

På Facebook-siden vår www.facebook.com/vannforsyningOslo kan du lese nyheter om prosjektet og se videoer og bilder fra arbeidene. Her besvarer vi også henvendelser i vanlig arbeidstid.

Én gang i måneden sender vi ut vårt elektroniske nyhetsbrev med den ferskeste informasjonen om prosjektet. Påmelding gjøres under «Slik følger du prosjektet» på nettsiden. I tillegg til det elektroniske nyhetsbrevet sender vi i ut et halvårlig fysisk nyhetsbrev i posten til naboene til prosjektet.

De vil være tilbud om SMS-varsling før sprengning. Vi vil komme tilbake med mer informasjon om påmelding til dette.

Vennlig hilsen,
Vann- og avløpsetaten, prosjekt Ny vannforsyning Oslo

LES OGSÅ: Spørsmål og svar fra VAVs nettmøte om prosjekt Ny vannforsyning Oslo på Akersposten i juni

LES MER om Prosjekt Ny vannforsyning Oslo her

På hundejordet i Husebyskogen starter byggingen av vannforsyningsanlegget innen utgangen av september.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...