Akersposten

Nå er det elbilene som «eier» veien

Sollerudveien er i umiddelbar nærhet til Lysaker togstasjon. Svært få beboere har betalt 3000 kroner i beboerparkering. Nå er det stort sett bare el-biler med gratis parkering som fyller opp den smale villaveien. Fra morgen til kveld.

I denne veien, som lenge har hatt mye pendlerparkering, har svært få kjøpt beboerbeviset til 3000 kroner. Derimot har pendlere med elbil overtatt veien.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.10.2018 kl 10:33

BESTUM/LILLEAKER: Beboerparkering ble innført i bydel Ullern 1. september i år.

Det første som slår en i Sollerudveien, for folk som tar toget fra Lysaker stasjon, er at bilene slett ikke er borte. Pendler-parkeringen for folk som tar toget fra Lysaker stasjon, er åpenbart her fortsatt. Men med den forskjellen at nå er det elbilene som totalt dominerer. Det er gratis å parkere med elbil. Og du kan stå akkurat hvor lenge du vil.

– Nesten like mange som før

En av beboerne i Sollerudveien, Ragnhild Olason, bekrefter forholdet.

– Ja, det er EL og EK på nesten alle nummerskiltene på bilene her. Og det er nesten like mange biler som før. For oss som bor her, var jo langtidsparkeringen i veien et problem. Ikke minst på vinteren – som for eksempel den siste med store snømengder, mye is og dårlig vedlikehold. Vi tenkte kanskje forholdene skulle bli bedre med avgiftsbelagt parkering, men den gang ei, sier Olason.

Verken hun eller andre som bor i veien, har kjøpt parkeringstillatelse så vidt hun vet.

Gjester må betale

– Nei, det har vi ikke behov for, sier hun til Akersposten. – Så å si alle her har plass til bilen på privat område.

– Derimot skulle jeg ønske vi kunne fått en slags gjesteparkeringsbevis – hvor de som kom på besøk, slipper å betale i dyre dommer. Når du har adresse til en villavei som her, så burde det i anstendighetens navn være mulig å få besøk uten at besøkende må betale for det, sier hun – men medgir samtidig at plassene i veien stort sett er opptatt hele dagen, av elbilene.

Frustrert i Bestumveien

Litt lenger opp i området er Bestumveien en annen av veiene med beboerparkering. Men her har man gravd opp hele veien, så problemet er løst. Det er ikke mulig å parkere uansett.

Beboerparkering til 3000 kroner året er uaktuelt for beboerne i Lilleaker/Bestum-området. Men pendlere med elbil har fått gode kår. Dog ikke akkurat her i Bestumveien, som ble gravd opp like etter at man innførte avgiftsbelagt parkering.

En av beboerne her sier til Akersposten:

– Litt irriterende det her. Først får vi beskjed om å betale for å parkere i veien og like etter graver de den opp. Og slik blir det i et hvert fall frem til jul. Det kunne kanskje vært naturlig å vente med dette inntil denne gravingen var unnagjort.

– For tidlig å konkludere

Men heller ikke i Bestumveien er det mange som har betalt 3000 kroner for å parkere i veien. Mange har plass på privat grunn. I følge Bymiljøetaten er det solgt totalt 251 parkeringstillatelser blant bydelens cirka 35 000 innbyggere.

Presseansvarlig Monica T. Olsen sier til Akersposten: – Det er foreløpig litt for tidlig å konkludere i disse områdene som nylig har innført ordningen, men den vil bli evaluert på et senere tidspunkt.

Foreløpig er konklusjonen i hvert fall at relativt få betaler for å parkere i egen vei, så først og fremst handler dette stort sett om å innføre avgiftsbelagt parkering, men altså gratis for elbil-sjåfører.

LES OGSÅ: Her kommer beboerparkering i Bydel Ullern

"Beboerparkering, ikke byrådets skyld, men prisen er!"

Følg Akersposten på Facebook

Meld deg på Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...