ANNONSE
Annonse

– Nå er det ekstra farlig

Elgen trekkes mot modent korn på åkrene langs Sørkedalsveien. Særlig mot kvelden er elgene involvert i farlige situasjoner på veiene. Foto: Privat

– Jeg er veldig bekymret for kombinasjonen råkjøring med bil, syklister, rulleski og elg i mørket, sier Tove Brubak, som forteller at en elgmor de siste dagene har søkt etter sin påkjørte kalv.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.08.2018 kl 15:04

ANNONSE
Annonse

SØRKEDALEN: Hun bor på Nedre Solberg gård i Sørkedalen, en av gårdene som ligger langs Sørkedalsveien på vei inn mot Sørkedalen skole.

I forrige uke ble en elgkalv påkjørt.

– Elgen som mistet barnet sitt, søker om kvelden og natten og har stått der kalven ble drept. Ironisk nok var påkjørselen akkurat der elgskiltet står, sier Tove Brubak.

– Ekstra farlig nå

Hun forteller at de ser mange nestenpåkjørseler i Sørkedalen i disse dager, og at elg er spesielt aktive for tiden.

– Nå er det ekstra farlig, det ekstra aktivitet på grunn av at elgen liker det modne kornet på åkrene. Det er spesielt farlig fra Søndre til Nordre Solberg, en trasé på nesten en kilometer, sier Brubak.

Akkurat på denne strekningen er det da også skiltet med elgfare.

– Men bilister som ser elgskiltet hver dag, tenker kanskje ikke alltid så mye over det. Jeg er redd for at noen skal krasje og skade seg, sier hun.

Råkjøring på kveldstid

Hun forteller at hun ser mye råkjøring med bil, særlig om kveldene.

– Mange kommer med sportsbilene sine om kvelden og tester motorene på denne strekningen. Jeg er veldig bekymret for kombinasjonen råkjøring med bil, syklister, rulleski og elg i mørket, sier hun.

Særlig på kveldstid i skumringen er elgen aktiv, og det er gjerne da de skjebnesvangre turene langs veien skjer.

– Det er bankers at elgen er på plass i 22-23-tiden, sier Brubak.

LES OGSÅ: Lussi kom hjem etter et år på rømmen

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse