Akersposten

– Nå er det aldeles for lenge siden jeg har vært her!

Arja Saijonmaa kan oppleves i intimkonsert i Holmenkollen kapell tirsdag 11. desember.

Hun er kjent som en av de virkelig store norgesvennene, men nå er det altfor lenge siden hun har vært i Norge, mener hun selv. Tirsdag kveld synger Arja Saijonmaa i Holmenkollen kapell!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2018 kl 13:39

HOLMENKOLLEN: – Mange undrer sikkert på hvor jeg har tatt veien, sier den finske artisten, som er så godt kjent for oss nordmenn, aller mest gjennom «Jag vill tacka livet».

Tirsdag 11. desember klokken 18.30 kan den finske stjernen oppleves i en intimkonsert i Holmenkollen kapell. Hun har med seg to musikere, og sammen skal de ta tilhørerne gjennom både julesanger og andre godbiter.

– Dette er en julekonsert, og jeg synger julen inn. Her blir det «O helga natt» i Jussi Björlings toneart, det blir litt Theodorakis, og både svenske og finske julesanger. Og naturligvis «Jag vill tacka livet», sier hun til Akersposten i forkant av konserten.

For lenge siden!

Når vi snakker med den folkekjære artisten, har hun akkurat ankommet Norge.

– Nå er det aldeles for lenge siden jeg har vært her! sier hun og forteller at hun slett ikke har ligget på latsiden, selv om vi nordmenn ikke har sett noe til henne.

– Jeg har turnert mye i Sverige, og jeg har sunget i Amsterdam og Paris. Det har vært full fart, sier Saijonmaa, som imidlertid er veldig glad for å være tilbake i Norge.

– Jeg har jo bodd i Norge og gjort masse konserter her. Jeg elsker Norge og nordmenn langt inn i hjertet, sier hun og forteller at hun har vært omtrent overalt i vårt langstrakte land.

Minnes Erik Bye

På 90-tallet ga hun ut en bok om finsk saunakultur, naturligvis etterfulgt av en lengre turné.

– Boken handlet om finsk sauna, en kraftkilde til skjønnhet og helse. Også holdt jeg sikkert 350 saunakonserter! forteller hun.

Når Arja Saijonmaa tenker tilbake på sin karriere i Norge, er det én mann hun ikke kommer utenom.

– Den som virkelig fikk meg hit til Norge, var Erik Bye. Han mente at det var her jeg hadde mitt riktige publikum, sier hun og håper på en sterk opplevelse både for artister og publikum tirsdag kveld i Holmenkollen kapell.

Her selges billetter

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...