Akersposten

«Nå bør alle gode krefter enes om at Hovseter fortjener et løft»

James Stove Lorentzen, bystyrerepresentant og medlem av Helse- og sosialutvalget. Arkivfoto

Bystyret må bevilge midler for å «kick-starte» et løft, og byrådet må bruke sine erfaringer fra de andre store områdeløftene til å organisere arbeidet på en effektiv måte, skriver James Stove Lorentzen (H).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Vi er mange som ønsker oss et løft for Hovseter. Skal vi få til et skikkelig løft med varige resultater, må alle med. Bystyret må bevilge midler for å «kick-starte» et løft, og byrådet må bruke sine erfaringer fra de andre store områdeløftene til å organisere arbeidet på en effektiv måte.

Bydelen må, til tross for stresset økonomi, bidra med sin lokalkunnskap og de midlene de til tross alt allerede bruker i området. Så er det én gruppe til som må bidra; lokalbefolkningen.

Skal vi få til et skikkelig løft med varige resultater, er vi avhengig av lokalt eierskap og initiativ. Unge som gamle må vise at dette er noe de ønsker, og de som har motivasjon og sterke ønsker om å bedre miljøet på Hovseter, må stå frem og melde seg til innsats. Uten lokalt initiativ og «eierskap» blir det ingen suksess.

Se til Holmlia

Holmlia i Bydel Søndre-Nordstrand er en delbydel kjent for store utfordringer og med et, kanskje ufortjent, dårlig rykte. Her er det mange lokale entreprenører og mer eller mindre uformelle grupper som har tatt tak i utfordringene og jobber for sitt kjære Holmlia. Nayat Abbouz og hennes to sønner har startet kulturkafé, Aycel Yesiltas har startet organisasjonen Hjertet av Holmlia, Holmliainitiativet er en medlemsorganisasjon som jobber for at alle som bor på Holmlia, spesielt barn og unge, skal føle seg inkludert i lokalmiljøet. We love Holmlia er en «lokalavis» for de som bryr seg om Holmlia, og «Vær stolt-festivalen» arbeider for å styrke selvbildet og selvtilliten til barn og ungdom. Holmlia er mye større og har flere innbyggere enn Hovseter, men likevel vet vi at det er rom for lokalt initiativ. Hovseter har hatt sine festivaler og har sin lokalavis, så her et det noe å bygge videre på.

Sammen løfter vi Hovseter

Det er ikke lett å drive frivillig arbeid eller starte kafé i en travel hverdag. Til det trengs tilrettelegging og samarbeid. Det er mange parter som bør involveres for å drive en slik prosess fremover. Kommunale virksomheter som Boligbygg, skolene, bydelen, lokale idrettslag, frivillige og ideelle organisasjoner, borettslag, velorganisasjoner, sosiale entreprenører og lokalt næringsliv må alle bidra for å støtte opp under lokale krefter.

Jeg har møtt ungdom og voksne som ønsker å bidra til et Hovseterløft, nå er det byrådet og bystyrets jobb å få satt dette i system, og da trengs økonomiske midler i tillegg til engasjement og tilrettelegging.

Tverrpolitisk innsats

Hovseter skal ikke være en brikke i et politisk spill. Nå bør alle gode krefter i bydelsutvalg og bystyre enes om at Hovseter fortjener et løft. Det har vært et tema i mange år, men vi politikere har ikke levert, nå er det på tide å vise at vi mener alvor.

James Stove Lorentzen (H)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...