Akersposten

Nå blir det kafé på «Kjemikken»

Ariel Venaas blir daglig leder på Møllefossen Café i bygget i bakgrunnen som fortsatt under er under renovering. Lokalet inneholdt egentlig det gamle turbinhuset til Lysaker Kjemiske fabrikk.

En ny kafé åpner på forsommeren i et området som trenger mer liv og røre.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2021 kl 09:58

LILLEAKER/LYSAKER: Pandemien har forsterket inntrykket. Nå er det dødt mellom CC Vest og ned til Lysaker om man beveger seg litt vekk fra trafikkstøyen i Lilleakerveien. Under mer normale tilstander er det også ganske stille i området, i et hvert fall etter kl. 16 – preget av kontorer og mennesker med adgangskort rundt halsen hastende til og fra jobb.

Men nå skjer det. Snart vil mennesker finne en trivelig møteplass mellom murvegger og iskalde kontorvinduer. Møllefossen Kafé åpner i begynnelsen av juni.

Akersposten har møtt Ariel Venaas, som blir daglig leder på Møllefossen Kafé. Hun er 26 år gammel, og full av pågangsmot med friske visjoner for det nye serveringsstedet.

– Spennende

– Jeg er klar over at det er en utfordring å starte opp et helt nytt serveringssted. Men jeg synes det er veldig spennende å starte opp akkurat her ved den idylliske møllefossen og ikke minst er vi jo her på historisk grunn, sier Ariel.

Møllefossen Kafé etablerer seg i det som var det gamle turbinhuset til Lysaker Kjemiske Fabrikk som startet opp her i 1859. Kaféen har Lysakerelva og møllefossen som nærmeste nabo – så nær at åpner man vinduet på den ene siden, så kan man nesten ta på fossefallet.

– Hvordan kom du borti dette?

– Det ble rett og slett utlyst en stilling som daglig leder her, jeg søkte og fikk jobben. Jeg er faglært konditor og gikk i lære på Theatercaféen før jeg begynte på hotell Clarion The Hub. Det vil si, jeg gikk omtrent rett ut i permisjon på grunn av pandemien, smiler Ariel som er fra Trondheim og har bodd 3-4 år i Oslo.

(Saken fortsetter under bildet.)

Slik blir det seende ut når alt er ferdig. Møllefossen Café blir en nyvinning i et område preget av gammel industri som forlengst er forvandlet til kontorer. Midt i dette kommer altså et nytt serveringssted.

Kafé og butikk

På sin facebookside skriver Møllefossen Café:

«Møllefossen skal være både en café og en butikk og tilby et inspirerende univers av interiør, vin og matretter med fokus på designopplevelser og fornøyelse. Hos oss skal vi blant annet servere nydelige salater, sandwicher og konditorvarer laget på lokale råvarer. Med kaffebønner fra Tim Wendelboe skal vi lage kaffe av høyeste kvalitet, og vi skal ha et gjennomtenkt tilbud av vin og drikkevarer. Både i interiør, mat og service skal Møllefossen tilby en helt unik opplevelse.»

Ariel presiserer at dette først og fremst er en kafé med fokus på mat, øl og vin – men at det skal være mulig å se og kjøpe servise, bestikk basert på nordisk design.

– Vi satser på smørbrød, salater, ost og spekemat – alt laget fra bunnen av, og selvsagt god kaffe – vi har ansatt en profesjonell barrista – og vin og øl. Åpningstidene blir 7 til 18 på hverdager med unntak av fredag hvor vi holder åpent til kl 20. Lørdag og søndag blir det 10-18. Så får vi se hvordan tilbudet her blir mottatt, og vi vil eventuelt vurdere endringer hvis vi ser at det kan være behov for det, sier Ariel.

Hun legger til at det blir plass til 35 gjester inne og 55 utendørs. For øyeblikket foregår det gravearbeid og renovering både inne og ikke minst utendørs. Hele dette hjørnet ved Møllefossen får et helt annet utseende når Møllefossen Café åpner sine dører.

Arbeiderne ved Lysaker Kjemiske Fabrikk så nok aldri dette komme. At man kan innta lunsj ledsaget av kaffe eller en øl på en kafé midt i deres arbeidsplass preget av svovel, salpeter og lange, harde arbeidsdager.

Følg Akersposten på Facebook

Et gammelt bilde av Lysaker Kjemiske Fabrikk. Midt i bildet sees møllefossen, og innringet viser hvor turbinhuset lå. Det er i dette bygget det snart åpner en ny kafé - kalt Møllefossen. I dag ser dette området helt annerledes ut med moderne kontorlokaler, men turbinhuset er bevart og ivaretar på den måten den gamle industrihstorien i dette området.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...