Akersposten

Én slutter, to bytter plass

Geir Lippestad (Ap), Inga Marte Thorkildsen (SV) og Tone Tellevik Dahl (Ap)

Raymond Johansen har gjort flere endringer i byrådet tirsdag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.12.2017 kl 15:32

OSLO: Byrådsleder Raymond Johansen har tirsdag 19. desember foretatt endringer i sammensetningen av byrådet i Oslo.

Det skriver byrådet i en pressemelding tirsdag morgen. Pressemeldingen fortsetter:

Byrådsskifte

Tirsdag 19. desember fratrådte Geir Lippestad (Ap) som byråd for næring og eierskap (NOE). Kjetil Lund (Ap) er utnevnt som ny byråd.

– Geir Lippestad har bedt meg om å få fratre som byråd. Det har jeg akseptert. Geir har gjort en solid jobb for byrådets satsing på næringsutvikling, integrering og mangfold. Han har løftet næringspolitikken, styrket kommunens eierskap og ledet arbeidet med å gjennomføre Norgeshistoriens største krafttransaksjon. Han har stått stødig i håndteringen av flyktningkrisen i 2016. Jeg er takknemlig for den jobben Geir har gjort, og er glad for at han ikke forlater politikken, men går tilbake til bystyret der han vil være fast representant for Arbeiderpartiet, sier byrådsleder Raymond Johansen.

– I dag har jeg utnevnt Kjetil Lund (Ap) som byråd for næring og eierskap. Han er samfunnsøkonom med lang erfaring fra både embetsverk og politisk ledelse i departement og regjering. Med Kjetil Lunds erfaring fra kraftbransjen og klimaarbeid får vi ytterligere styrket arbeidet med aktivt eierskap og utvikling av grønt næringsliv, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Kjetil Lund (47) er samfunnsøkonom og kommer fra stillingen som direktør for myndighetskontakt og klimapolitikk i Statkraft. I perioden 2009 til 2014 var Kjetil Lund statssekretær i Finansdepartementet. I 2014 ledet Lund sekretariatet da Jens Stoltenberg var FNs spesialutsending for klima.

Byrådsbytte

- Byrådet gjør det vi sa vi skulle gjøre, og er i ferd med å levere på løftene våre i Østmarkseter-erklæringen. Etter to år er det naturlig for meg å se på oppgave-sammensetningen. Derfor har jeg gjort en rokade i byrådet hvor Tone Tellevik Dahl (Ap) og Inga Marte Thorkildsen (SV) bytter saksfelt, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Byråd Inga Marte Thorkildsen har fratrådt som byråd for eldre, helse og sosiale tjenester. Byråd Tone Tellevik Dahl er utnevnt som ny byråd for dette feltet.

Byråd Tone Tellevik Dahl (Ap) har fratrådt som byråd for oppvekst og kunnskap (OVK).

Byråd Inga Marte Thorkildsen er utnevnt som ny byråd for dette feltet.

- Tone Tellevik Dahl og Inga Marte Thorkildsen er begge dyktige og erfarne politikere, som har samarbeidet tett med bydelene. De er handlekraftige byråder og rokeringen vil styrke begge saksområdene, avslutter Johansen.

Justeringer i byrådenes porteføljer

I forbindelse med endringene i byråd gjøres justeringer i porteføljen mellom byrådsavdelingene.

Integrerings- og mangfoldarbeidet flyttes fra byrådsavdeling for næring og eierskap til byrådsavdeling for helse, eldre og sosiale tjenester som nå har skiftet navn til eldre, helse og arbeid (EHA).

For å styrke oppvekstfeltet, med tidlig innsats og tettere samarbeid på tvers, flyttes barnevern, helsestasjonene og skolehelsetjenesten fra byrådsavdeling for helse, eldre og arbeid til byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap.

PS! Den nye byråden for næring og eierskap, Kjetil Lund, er for øvrig fra Røa, og dermed den første byråden i det rød-grønne byrådet som kommer fra en av våre bydeler i vest.

LES OGSÅ: Gjør alt for å få Slemdal skole ferdig

Slemdal skole sliter mens de venter på nytt skolebygg

Skoleaksjonen: – Vi tåler ikke ytterligere nedskjæringer

Følg Akersposten på Facebook

Tilbake til forsiden

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...