Akersposten

Mystisk og skummel kunstutstilling

DEBUT: Kuntnerne Dorothea Lien (til venstre) med foto av "trollet" og Solfrid Elise Lindblom med Vestlandshuldra, stiller ut på Montebello View i disse dager. Foto: Vidar Bakken

De to unge kunstnerne utforsker det mystiske, makabre og det skumle som omgir oss.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.03.2019 kl 16:27

MONTEBELLO: Dorothea Lien (21) og Solfrid Elise Lindblom (21) har sin debututstilling på Montebello View.

«Vi har alltid sett deg, ser du oss?» er en figurativ utstilling i grenselandet mellom fantasi og virkelighet. Temaet leker seg rundt mytiske og mørke stemningsmotiv.

Utstillingen består både av tegninger, maleri, foto og skulptur. I tillegg vil det være innslag av performance. Utstillingen er støttet av Trafo.no

Akersposten møtte kunstnerne noen dager etter en vellykket vernissage, hvor flere av kunstverkene ble solgt. For dem som vil besøke utstillingen er det bare tre dager igjen, tirsdag og onsdag klokken 16-21 og torsdag klokken 12 - 21. Se sted på kartskisse lenger ned i saken.

Tegnet hele livet

- Vi er veldig fornøyde med responsen, sier Lindblom, som studerer ved Einar Granum kunstfagskole. Hun bor på Røa og jobber fortrinnsvis med kull og gråblyant.

- Jeg er i utgangspunktet selvlært og har tegnet hele livet fra jeg var liten. Jeg har alltid visst at jeg ville bli kunstner, sier Lindblom.

- Jeg har også tegnet og malt siden jeg var liten og med mor og far som formingslærere og oldemødre som var kunstnere, så er det vel litt arvelig, sier Lien, som også har foto som en del av sitt kunstutrykk.

Nysirkus

Ved siden av kunsten var det en felles interesse som brakte dem sammen. Stikkordet er nysirkus, som var den linjen begge valgte på Fjordane Folkehøgskole. Siden har Lien jobbet i seks år som nysirkustrener på Cirka Cirkus på Bekkestua og senere også som Teater- og nysirkuslærer på kulturskolen i Vestby.

- Nysirkus har absolutt inspirert meg kreativt og anatomi og muskler er en viktig del av sirkuset, som jeg kan bruke i mitt arbeid. Nysirkus er også et godt alternativ til stillesitting, som arbeidet med tegning og maling betinger, sier Lindblom.

- Sirkus påvirker uttrykket mitt, og for meg er det det burleske som jeg synes er spennende og gir seg visuelt uttrykk i mange av mine arbeider, sier Lien.

PERFORMANCE: Fra åpningen av utstillingen, hvor Dorothea Lien viser at nysirkus ikke er en ukjent gren for henne. Foto: privat

Fascinasjon for det makabre

Begge trekkes mot det litt mystiske, mørke og ting som oppfattes som skummelt.

- Vi har en viss fascinasjon for de litt makabre og mystiske sidene. Selv har jeg vokst opp i naturen, hvor jeg blir inspirert av både de lyse og mørke delene. Jeg finner verdier også i de mørke sidene. Det mørke er også en betingelse for alt lys, sier Lindblom.

- Vi tør å gå for ting som ikke alltid er A-4. Vi utforsker også det mange tror er skummelt. Jo mer du kikker, jo mer finner du, sier Lien kryptisk.

De ikke fullt så skumle kunstnerne har utstilling i 4. etasje på Montebello View, Husebybakken 28B, som ligger inne på Statnett-tomten. Fra Montebello stasjon kan man følge en sti ned til inngangen (se kartskisse).

HER ER DET: Følg stien fra Montebello stasjon eller bruk parkeringsplasser satt av til utstillingen. Google Maps

Les også:

- Dette er kunst midt i fleisen

– Rom for å være litt bøllete

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...