Akersposten

Mysteriet om Trines forsvunne bil løst etter 36 år!

HER ER DEN! Tydelig oransje i lakken var den fremdeles, da Nils Carl Aspenberg tok dette bildet av Mini'en i mars, da Grinidammen var tappet for vann på grunn av arbeider. Aspenberg oppdaget bilen første gang, på bunnen, i 1993. Da, og i resten av de 36 årene, har den ligget rundt 3 meter under vannflaten. Foto: Nils Carl Aspenberg

Da Trine Hæger Sandnesmo (56) leste artikkelen på Akersposten.no om Grinidammen som er tømt for vann, ble hun helt skjelven da hun leste om bilen som Nils Carl Aspenberg fant, og som har ligget der helt til i forrige uke.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2016 kl 11:05

GRINIDAMMEN/RØA: – Det er bilen min! tenkte jeg med én gang. Det må være det! sier Sandnesmo, som sente epost til Akersposten.no med nyheten.

OVERRASKET: Trine Hæger Sandnesmo fikk nesten sjokk da hun plutselig så sin gamle bil, 36 år etter at hun så den sist. Foto: Privat


Det var så langt tilbake som i 1993 at Aspenberg på en av sine svømmeturer med snorkel kom over den lille bilen, som så ut til å ha blitt dumpet fra bærumssiden av Grinidammen en gang for lenge siden.

– Jeg ringte politiet, og de spurte om den hadde ligget lenge. Jeg svarte at det hadde den nok. «Ja, hvis det er noen i bilen, er de vel døde da,» sa politiet, sa Aspenberg til Akersposten.no tidligere torsdag.

Og nå kan vi altså bringe hele historien om den lille bilen.

Det er riktig at den, som Aspenberg antok ut fra DA-skiltene, var fra tidlig på 70-tallet.

– Det var min første bil, jeg var 18 år, det var i 1978 eller 1979, sier Sandnesmo, som har vokst opp på Holmen, og det var der hun bodde på denne tiden. Hun hadde ikke lappen selv ennå som 18-åring, men det hadde kjæresten. Men det var altså hun som betalte for bilen.

– Jeg husker at den var brukt og at den kostet 1500 kroner. Den var oransje og i god stand, sier hun.

Mistanke om at den lå der

I 1980 ble det slutt mellom henne og kjæresten, og den lille Mini’en ble gjenstand for diskusjon.

– Jeg ville ha bilen, men det drøyde, og jeg fikk den ikke tilbake fra ham. Så sa han en dag at han hadde dumpet den i Grinidammen. Jeg trodde ikke helt på det. Jeg tenkte kanskje han hadde delt den opp og solgt delene eller noe sånt, sier Sandnesmo.

LES OGSÅ: Hvem stakk av med Grinidammen?

Selv om hun flyttet ut av byen som 20-åring, har hun fremdeles familie som bor på Røa, og hun har mange ganger vært i området og tenkt på bilen hennes som kanskje lå på bunnen av Grinidammen.

– Så jeg har gått der flere ganger og sagt at der ligger sikkert bilen min. Vi har snakket mye om den bilen som kanskje lå i Grinidammen, sier hun.

– Lette du etter bilen den gangen?

– Nei, ikke så mye, men faren min gjorde det. Han var mest opptatt av verdien på den, sier hun.

Utrolig gjensyn

Men forvinningssaken forble et mysterium, og selv om Nils Carl Aspenberg oppdaget bilen allerede etter 13 år, var det altså først i dag bileieren fikk forklaringen på mysteriet. Mistankene ble bekreftet, bilen hennes har ligget i Grinidammen i 36 år!

– Hva tenkte du da du så bildet av bilen på Akersposten.no i dag?

– Jeg ble helt skjelven, det var veldig rart, sier Sandnesmo, som sier det knytter seg mange følelser og opplevelser til bilen.

– Det er litt gøy at jeg ikke lenger må lure på hva som skjedde, sier hun.

LES OGSÅ: Hvem stakk av med Grinidammen?

FLERE SAKER PÅ AKERSPOSTEN.NO:

Røatunnel-start i 2020

Her kommer nye Huseby

Høyblokker langs Mærradalen

7-Elevens dager på Røa er talte

– Røatunnel har hovedprioritet

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...