Akersposten
Annonse: Bydel Ullern

Møteplass for barn som pårørende

Anne Lehne har sammen med kolleger i Bydel Ullern startet gruppetilbud for barn som pårørende.

Bydel Ullern starter gruppe for barn som er pårørende.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.10.2017 kl 15:04

Annenhver tirsdag møtes foreldre og barn til samvær på Familiens hus.

– Foreldre ønsker det beste for sine barn, men dette er krevende hvis du lever i en vanskelig livssituasjon. Ved å ha en møteplass for barn og foreldre vil vi prøve å legge til rette for at barna kan forstå hva som skjer, slik at de kan bekymre seg mindre, sier Anne Lehne, leder ved Familiens hus i Bydel Ullern, om gruppetilbudet Møteplassen. Familiens hus er et unikt tverrfaglig lavterskeltilbud til familier og barn, som ikke alle bydeler er så heldige å ha.

Møtes annenhver tirsdag

Tilbudet er for barn som er pårørende til foreldre med fysiske eller psykiske helseplager og rusproblemer. Familiens hus og seksjon for psykisk helse i bydelen samarbeider om gruppetilbudet.

– Vi ønsker at Møteplassen skal være et sosialt sted, og vi starter alle gruppesamlingene med felles måltid før vi går over på aktiviteter eller snakker om ulike sider ved å være pårørende, sier Lehne. Hun legger til at målet er å forebygge psykiske vansker hos barn og støtte opp under mestringsfølelsen til foreldrene.

Interesse utenfra

Arbeidet med barn som pårørende får oppmerksomhet utover bydelsgrensen. Sammen med organisasjonen Voksne for barn, får Familiens hus denne uken besøk fra et av de største sykehusene i Milano, Ospidale Niguarda. Arbeidet med barn som pårørende er helt i startgropen i Italia, og de kommer for å høre hvordan blant annet Familiens hus jobber.

– Arbeid med barn som er pårørende er viktig arbeid. Vi er stolte over at folk kommer til oss for å høre hva vi gjør, sier Lehne.

Ta kontakt

Har du spørsmål om Møteplassen- gruppetilbudet for barn som pårørende- eller ønsker å melde deg på, ta kontakt med anne.lehne@bun.oslo.kommnune.no.

Mer informasjon fra Bydel Ullern

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...