Akersposten

Montebello i Kringkastingsrådet 9. juni

STORT OPPMØTE: Det var ulike meninger som ble ytret på folkemøte om asylmottak. Foto: skjermdump fra bydelens opptak

Programmet om asylmottak, "Ikke i mitt nabolag", fikk ja nettopp nabolaget til å reagere sterkt. Nå skal programmet opp i Kringkastingsrådet torsdag 9. juni.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.06.2016 kl 19:35

MONTEBELLO: Da Brennpunkt-programmet "Ikke i mitt nabolag" ble sendt 26. april i år, ble dette tung kost for beboere på Montebello spesielt og i Bydel Ullern generelt. Mange mente programmet var sterkt stigmatiserende og belastende for et område, som allerede slet med et stempel etter blant annet NRKs humorserie "Heisan Montebello". At "Heisann Montebello" er tittelen på Karpe Diems siste album, med flere referanser til Montebello, sender nye stigma inn i en ny generasjon.

Se NRKs dokumentar "Ikke i mitt nabolag"

Ytterliggående

Nrks program viser det de tror seerne vil se. Tittelen "Ikke i mitt nabolag" bygger opp forventningene. Det dreier seg altså om etablering av asylmottak på Montebello. I innledningen får vi se store villaer med fryktsomme mennesker bak gardinene, som er livredde for andre mennesker fra andre land. Meningsbærerne er to personer med ytterliggående meninger, mens programskaperne fotfølger en "fryktsom" representant for UDI.

Les også: NRK Brennpunkt brennemerker Montebello

Forteller noe annet

Ensidighet er fornavnet og etternavnet er hvorfor. Det vil de som har klaget saken inn for Kringkastingsrådet vite. Opptaket fra folkemøtet på Montebello gjort av bydelen, viser et helt annet bilde av møtet, enn kryssklippingen fra NRK viser. Det hører med til historien at bydelens politikere sitt engasjement og den store innsatsen blant frivillige for flyktninger, forteller noe helt annet enn det dokumentaren gjør.

Se opptak som bydelen selv gjorde fra folkemøtet

Karikert

I tillegg til beboere på Montebello har beboere fra Bolkesjø, som var viet den andre delen av programmet, klaget saken inn for Kringkastingsrådet. Klagerne fra begge steder mener at dokumentaren tegner et unyansert og karikert bilde av holdningen til asylsøkere, særlig i bydelen Montebello. Dette blir avvist av NRK.

Innledninger i saken som skal behandles, blir holdt av Odd Isungset, redaktør for Brennpunkt og Erling Borgen, professor I samfunnskritisk dokumentarisme ved Høyskolen på Lillehammer.

Bydekspolitiker Margrethe Geelmuyden (V) er en av klagerne. Les hennes kommentar i: - Mobber et helt boligstrøk

Les også:

Flyktningefest begraver Montebello-myten

Unge flyktninger til Montebello

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...