ANNONSE
Annonse

Molofest utenfor Sollerudstranda lørdag

DA BLIR DET FEST: Eivind Westhagen og venner vil skape trolsk stemning på denne brygga denne lørdag 19. august. Foto: Vidar Bakken

Denne lørdagen stiller Eivind Westhagen med venner og med en 100 år gammel Colin Archer-skute som scene, for å skape en trolsk "Akustisk Aften". Og været ser også ut til å bli bra."

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2017 kl 16:00

ANNONSE
Annonse

LYSAKER: Lørdag 19. August inviterer musikerne Eivind Westhagen og Lars Kolberg til fest på moloen utenfor Sollerudstranda. Det hele starter klokken 18.00 og varer til klokken 23.00. De har invitert med artistkollegaer og holder gratis minifestival under navnet «Akustisk Aften seiler sin egen sjø», med levende musikk hele kvelden. Og vennene er ikke hvem som helst, med Jens Andersson og Jonas Assen & the Wranglers.

Les også: Båtliv og musikk er blitt en livsstil

Skuta Poseidon blir rigget til scene. Festivalen ble arrangert første gangen i fjor sommer og brakte mange lokale nysgjerrige ut på moloen.

Scenen: 100 år gammel Colin Archer

- Vi fikk masse gode tilbakemeldinger fra publikum, til tross for et vær som ikke helt var med oss, så det var ikke tvil om at vi skulle gjenta suksessen i år, sier Westhagen.

I sommer som i fjor har musikerne mønstret på Westhagens 100 år gamle Colin Archer skute, kastet loss og satt kursen for spillesteder med brygge i indre Oslofjord. Turnéen har de kalt ”Akustisk aften seiler sin egen sjø” – etter konsertserien ”Akustisk Aften” som de startet sammen våren 2016. Publikum på Malmøya, Hovedøya, Bygdøy, Sætre, Drøbak, Son, Moss og Holmestrand er blant de som har fått nyte godt av sommerens seilbåtturné, kan matros Kolberg fortelle.

Bor i Lysaker-havna

- Årets turne har brakt oss lenger av gårde enn fjorårets. Med en gammel seilskute som turnebuss begrenser det seg riktignok hvor lang rekkevidde man kan ha i løpet av en ukes tid, men vi har vært innom mange hyggelige steder så langt ned som Holmestrand. Vi spiller i all hovedsak originalskrevne låter og vi har nådd ut til mange nye lyttere. Som musikere i hovedstaden, hvor det er veldig mange som kjemper om den samme oppmerksomheten, har vi funnet en fin måte å oppsøke publikum på ved å kombinere båtliv og musikk smiler kaptein Westhagen lurt.

Les også: Hva gjør denne cowboyen i Vækerøstuene?

Skuta Poseidon er til vanlig Westhagens hjem på Lysaker, hvor han har vært båtboer de fire siste årene. Hjemmehavna ved utløpet av Lysakerelva må være den beste av alle havnene for en båtboer i en gammel treskute. Fint og stille, men allikevel sentralt, og en masse kompetanse å lære av i miljøet rundt Sollerud båtbyggeri.

Krever sitt

- Det å kombinere båtliv med musikk har for meg blitt en livsstil. Begge deler krever mye tid, arbeid og kjærlighet til det en gjør, samt en god dose kreativitet og tålmodighet. Jeg kjøpte og flytta ut i båten for å frigjøre tid til å jobbe mer med musikken min. «Har du kjøpt deg arbeid?» sa folk til meg da jeg kjøpte skuta, og det viste det seg jo at de fikk rett i. Ei gammal skute av tre krever sitt, sier Westhagen.

- Når vi er på tur har vi alt utstyr vi trenger for å spille konsert om bord, og det blir mye bæring og stuing av utstyr. Været har jo også vært omtrent som man kan forvente av en norsk sen-sommer. Det å laste og losse kostbart utstyr på sleipe trebrygger i mørket i øsende regnvær er jo ikke akkurat noen drømmesituasjon, men det har gått bra! Når tilbakemeldinger fra publikum og arrangører er gode så er det verdt det, mener Kolberg.

Alt gratis, men gjerne en slant

- Nå som vi har kommet trygt i havn igjen etter sommer-turnéens konserter har vi lyst til å markere det på skikkelig vis. Vi har fått med oss flotte musikere som vil være med å lage en ordentlig molo-fest! Vi rigger om skuta til scene, tenner grill på land og håper mange vil være med oss og feire. Molofest blir som en utvida bryggefest som er gratis og åpen for alle, men siden hele arrangementet er basert utelukkende på frivillig innsats fra arrangører og musikere, oppfordres publikum til å bidra med en slant i festivalhatten hvis de liker det de hører. Vi lover god stemning og en festival-opplevelse utenom det vanlige avslutter de musikalske sjøfarerne

Les også:

Bymiljøetaten påstår: Denne veien heter ikke Harald Løvenskiolds vei

Milliardbedrift på Ullern får innovasjonsprisen

Nå overvåkes søppelkassen din

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse