ANNONSE
Annonse
Akersposten

Misset opprykk – men lever i håpet

Espen Stien var en av de toneangivende spillerne i kvalifiseringen for Ullern – som tapte opprykk på målforskjell. Foto: Ullern Basket

– Jeg er frustrert, men må berømme gutta. De gjorde en helhjertet innsats, sier trener Tom Barkvoll. Det er imidlertid fremdeles en ørliten sjanse for opprykk til det øverste nivået.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.03.2018 kl 10:59

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLERN: Etter at Ullerns herrer vant serien i førstedivisjon og var dermed klare for kvalifiseringen til BLNO, basketballens eliteserie. Den ble spilt i helgen, og lagene som var med, var Centrum Tigers, Nidaros Jets, Nordberg og Griffen, i tillegg til Ullern.

Startet med stygge sifre

– Vi startet dessverre med å tape for Centrum med unødvendig stygge sifre på fredag, 63-93. De var litt mer enn overtente, og leverte en forrykende inspirert kamp, samtidig som vi presterte tett ned mot vår sesongverste i denne kampen, sier trener Barkvoll.

Ullern-gutta reiste seg imidlertid og feide Griffen fra Harstad av banen lørdag med sifrene 108-79.

– Samtlige tolv spillere var på banen og bidro, og alle kom på scoringslisten. En god lagseier, sier han.

Knallseier mot BLNO-lag

Søndag skulle de siste to kampene spilles, og det startet bra. BLNO-laget fra Trondheim, Nidaros Jets, ble slått 81-73.

– Nidaros plasserte seg klart foran Centrum i årets BLNO, så dette var en solid fjær i hatten for oss, sier Barkvoll, som da trodde at laget lå an til å bli nummer to – og dermed rykke opp.

– Det var ingenting som skulle tilsi annet enn at Centrum ville slå Nidaros, så solid som Centrum hadde fremstått tidligere i turneringen, sier han.

Men så var det nettopp det som skjedde. Nidaros slo Centrum

– De presterte i den avgjørende kampen – for oss – på et lavere nivå enn tidligere i helgen, mener Barkvoll.

LES OGSÅ: Disse gutta kan føre Ullern tilbake til baskettoppen

Dermed var det et faktum at Ullern røk ut på målforskjell, og plassene I BLNO gikk til Centrum og Nidaros.

– Bittert, med tanke på at vi faktisk slo Nidaros. Ganske greit, til og med! sier en engasjert trener, som sier at det ikke var enkelt å motivere slitne spillere og trenere til å mobilisere til den siste kampen søndag, mot Nordberg. Likevel ble det seier, 87-78.

– Det var en kraftanstrengelse av episk format, og beviser den enorme moralen i Ullern, sier Barkvoll.

Et lite håp fremdeles

Selv om de BLNO-plassene gikk til Centrum og Nidaros, er det likevel en liten mulighet for at Ullern vil få tilbud om plass, ifølge treneren.

– Ifølge informasjon fra Nidaros har de pr. i dag hverken økonomi eller spillermateriale nok til å delta i BLNO neste sesong, så mye kan tyde på at de likevel ikke vil delta.Hvis de avslår, vil tilbudet automatisk gå til Ullern, sier han.

Han håper derfor Ullern fortsetter arbeidet med å få på plass BLNO-deltagelse, helt frem til ting faktisk er avklart. Nidaros har frem til 1. mai med å ha svaret klart. Barkvoll håper imidlertid at Nidaros gir sitt svar i god tid før 1. mai, slik at Ullern kan eventuelt kan få tid til å forberede seg.

Slik endte kvalifiseringsserien til BLNO:

1 Centrum Tigers (BLNO) 3 - 1
2 Nidaros Jets (BLNO) 3 - 1
3 Ullern (1M ØST) 3 - 1
4 Nordberg (1M ØST) 1 - 3
5 Griffen (1M NORD) 0 - 4

LES OGSÅ: Disse gutta kan føre Ullern tilbake til baskettoppen

Gerd brakk begge armene rett utenfor sykehjemmet

Følg Akersposten på Facebook