Akersposten

Minst smitte i vest

Illustrasjonsfoto

Det er bare drøyt tre uker siden Bydel Ullern toppet statistikken over flest korona-smittede pr innbygger i Oslo. Nå ligger Ullern på motsatt side på listen, og det samme gjør Vestre Aker.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2020 kl 16:41

OSLO VEST: Det var spesielt to smitteutbrudd i Bydel Ullern i siste del av oktober som førte til at bydelen i en periode var den «rødeste» på Oslo-kartet.

Da hadde Bydel Ullern 156,2 smittede pr. 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Fredag 20. november viser Oslo kommunes statistikk at Bydel Ullern er den bydelen i Oslo med færrest smittetilfeller, mens Bydel Vestre Aker her nest færrest antall tilfeller.

Statistikken viser også at tallene i Oslo har økt dramatisk i løpet av november. Selv om Ullern har gått fra verst til best i byen, har tallet sunket bare fra 156,2 til 136, mens tilsvarende tall for Vestre Aker er en solid økning fra 39,9 til 193,4.

I praksis betyr det at det i Bydel Ullern har vært oppdaget korona-smitte hos 47 personer de siste 14 dager, og i Bydel Vestre Aker 97 personer.

Den største årsaken til at våre bydeler nå har minst smitte i byen, er altså at tallene for resten av byen skyter i været. Høyest de siste 14 dager er Bydel Bjerke, som har 771,9 personer smittet av 100.000 innbyggere. Her er det snakk om 258 nye smittede.

De siste 14 dagene er 2416 personer smittet i Oslo. Her finner du statistikken

Fakta

Antall korona-smittete pr 100.000 innbyggere siste 14 dager (antall personer i parentes)

Alna - 524,1 - (261)
Bjerke - 771,9 - (258)
Frogner - 259,8 - (154)
Gamle Oslo - 390,3 - (229)
Grorud - 595,5 - (165)
Grünerløkka - 336,4 - (210)
Nordre Aker - 256,1 - (134)
Nordstrand - 236,4 - (124)
Østensjø - 291,3 - (148)
Sagene - 230,7 - (104)
Søndre Nordstrand - 437,7 - (171)
St.Hanshaugen - 313,3 - (122)
Stovner - 576,3 - (192)
Ullern - 136 - (47)
Vestre Aker – 193,4 – (97)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...