ANNONSE
Annonse
Akersposten

Millionbil søkk borte

Her i Sponhoggveien sto bilen. Mandag ettermiddag ble den parkert her - som vanlig. Nat til tirsdag ble den stjålet. Nå er bilen til en million kroner sporløst borte. Håvard Kamonen (til v.) og Christian Andreassen fortviler. Foto: Reidar Martinsen

Håvard Kamonen og Christian Andreassen slår oppgitt ut med hendene. Bilen deres til en verdi av over en million kroner er borte.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2018 kl 12:49

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LILLEAKER: Bilen ble stjålet natt til tirsdag denne uken i Sponhoggveien på Lilleaker.

Denne bilen til over en million kroner ble stjålet i Sponhoggveien på Lilleaker natt til tirsdag. Den er spesialbygget for kjøletransport. Bilen hadde sporingssystem - men alle spor stoppet på Frogner i Sørum nord for Oslo.

– En liten tragedie for meg, sier eier Håvard av firmaet Kamonen Transport. – Den var spesialbygget som kjølebil og viktig for firmaet. Det tok fire måneder å bygge den om, sier han.

For Christian Andreassen, som var fast sjåfør på denne bilen i to år, er det også et stort tap.

– En kjempefin bil til jobben med å frakte fersk fisk rundt i Oslo-området. Ettersom vi bare har to biler av denne typen, blir det mye tyngre å gjøre samme jobben med en bil som ikke i like stor grad er tilpasset funksjonen, sier han.

Forsvant på E6

Bilen var utstyrt med sporing, og den ble aktivert klokken 04.03 natt til tirsdag denne uken. 04.39 var siste posisjon som ble fanget opp, og da befant bilen seg på Frogner i Sørum nord for Oslo.

– Jeg tok umiddelbart kontakt med politiet da vi skjønte at bilen var stjålet, og faktisk gjorde de et søk i området Frogner, men fant ingenting,. Etter det leverte jeg anmeldelse, men skjønte vel raskt at her var det ikke mye mer arbeid å forvente fra politiets side, sier Håvard Kamonen.

Bestilling?

– Hvem tror du kan ha interesse av denne type biler. Den er jo spesiell?

– På meg så virker det mest som det kan være et rent bestillingstyveri, og at bilen er kjørt ut av landet . Det synes vel også som at det er proffe folk som har vært på ferde. Tyveriet har jo skjedd på en stillferdig måte og helt uten spor. Det finnes ikke glassrester eller noe sånt på stedet hvor bilen sto parkert i svingen i Sponhoggveien, sier Kamonen

– Det kan også tenkes at det er en type bil som noen planlegger å bruke i et sjokkbrekk på et senere tidspunkt, og at den står i en garasje et eller annet sted. Det er jo en bil med nedsenkbar lasterampe, og det gir jo noen fordeler for banditter, sier Andreassen.

De to har liten tro på at bilen dukker opp igjen.

– Men det er jo lov å håpe – hvis den fortsatt er i Norge, sier de to.

LES OGSÅ: Parkeringsforbud for å sikre skolevei

Følg Akersposten på Facebook