Akersposten

Millionbil søkk borte

Her i Sponhoggveien sto bilen. Mandag ettermiddag ble den parkert her - som vanlig. Nat til tirsdag ble den stjålet. Nå er bilen til en million kroner sporløst borte. Håvard Kamonen (til v.) og Christian Andreassen fortviler. Foto: Reidar Martinsen

Håvard Kamonen og Christian Andreassen slår oppgitt ut med hendene. Bilen deres til en verdi av over en million kroner er borte.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2018 kl 12:49

LILLEAKER: Bilen ble stjålet natt til tirsdag denne uken i Sponhoggveien på Lilleaker.

Denne bilen til over en million kroner ble stjålet i Sponhoggveien på Lilleaker natt til tirsdag. Den er spesialbygget for kjøletransport. Bilen hadde sporingssystem - men alle spor stoppet på Frogner i Sørum nord for Oslo.

– En liten tragedie for meg, sier eier Håvard av firmaet Kamonen Transport. – Den var spesialbygget som kjølebil og viktig for firmaet. Det tok fire måneder å bygge den om, sier han.

For Christian Andreassen, som var fast sjåfør på denne bilen i to år, er det også et stort tap.

– En kjempefin bil til jobben med å frakte fersk fisk rundt i Oslo-området. Ettersom vi bare har to biler av denne typen, blir det mye tyngre å gjøre samme jobben med en bil som ikke i like stor grad er tilpasset funksjonen, sier han.

Forsvant på E6

Bilen var utstyrt med sporing, og den ble aktivert klokken 04.03 natt til tirsdag denne uken. 04.39 var siste posisjon som ble fanget opp, og da befant bilen seg på Frogner i Sørum nord for Oslo.

– Jeg tok umiddelbart kontakt med politiet da vi skjønte at bilen var stjålet, og faktisk gjorde de et søk i området Frogner, men fant ingenting,. Etter det leverte jeg anmeldelse, men skjønte vel raskt at her var det ikke mye mer arbeid å forvente fra politiets side, sier Håvard Kamonen.

Bestilling?

– Hvem tror du kan ha interesse av denne type biler. Den er jo spesiell?

– På meg så virker det mest som det kan være et rent bestillingstyveri, og at bilen er kjørt ut av landet . Det synes vel også som at det er proffe folk som har vært på ferde. Tyveriet har jo skjedd på en stillferdig måte og helt uten spor. Det finnes ikke glassrester eller noe sånt på stedet hvor bilen sto parkert i svingen i Sponhoggveien, sier Kamonen

– Det kan også tenkes at det er en type bil som noen planlegger å bruke i et sjokkbrekk på et senere tidspunkt, og at den står i en garasje et eller annet sted. Det er jo en bil med nedsenkbar lasterampe, og det gir jo noen fordeler for banditter, sier Andreassen.

De to har liten tro på at bilen dukker opp igjen.

– Men det er jo lov å håpe – hvis den fortsatt er i Norge, sier de to.

LES OGSÅ: Parkeringsforbud for å sikre skolevei

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...