Akersposten

«Meteorologene hadde varslet i god tid, men…»

Holmenkollbanen ble torsdag satt ut av snøværet. Dette bildet er for øvrig ikke fra denne dagen. Foto: Torstein Bøe / NTB

Det skjer hvert år. I går skjedde det igjen. Sneen lavet ned, mars måned er jo lunefull, alle burde ha visst det for meteorologene hadde varslet i god tid. Men Ruter var uforberedt.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Holmenkollbanen, linje 1 ble satt ut av funksjon på strekningen Holmenkollen stasjon til Frognerseteren. Kram sne pakket seg undervognene. Da ble apostlenes hester, bil etc eneste alternativ for de av oss som i ren galskap er blitt boende oppi der i over 300 meters høyde. Vi er forresten ganske mange i tillegg at en del virksomheter som konferansesenter/hotell etc. Det bygges stadig ut, banen (eller trikken som vi gamle sier) har mange passasjerer. Og vi tenker grønt, vil helst ikke bruke de forurensende kjøredoningene vår.

Det var for så vidt greit om morgenen. Vi aksepterer jo dette hvert år. Men jeg valgte langdag på jobb, og i god tro tok jeg banen hjem kl 19, kom til Holmenkollen og ble bedt om a ta maxitaxi videre. Men så var det helt uklart hvor taxiene gikk fra. Noen utlendinger i litt tynne klær var fortvilet. Men til slutt fant vi ut av det, én taxi mot Lillevann og en annen mot Frognerseteren.

Det forundrer meg at man efter 9 timer ikke klarer å løse problemet med tettpakket sne under vognene med den maskinpark Ruter må ha. Her har man et vekstpunkt, mildt sagt.

Man skal kanskje ikke klage over «bagateller» i vår pandemitid, men sender likevel min vennlig påminning til høyere makter.

Terje Bjøro
Lokalpolitiker og lokalpatriot

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...