Akersposten
Annonse: Bydel Vestre Aker

Meslingvaksine før reisen?

På grunn av meslingutbrudd kan det være aktuelt å framskynde MMR-vaksinasjonen for barn mellom 9 og 15 måneder. Vestre Aker helsestasjon tilbyr vaksinen. Foto: Flickr/Creative Commons

Skal du på reise med barn mellom 9 og 15 måneder til land med pågående meslingutbrudd kan det være aktuelt å framskynde MMR-vaksinasjonen. Du kan vaksinere barnet ditt hos bydelen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2017 kl 10:41

Vestre Aker helsestasjon har siden påske vaksinert mange barn mellom 9 og 15 måneder mot meslinger. Folkehelseinstituttet opplyser om at det stadig er utbrudd av meslinger i Europa og andre deler av verden. Reisemål, type reise og varighet på oppholdet må tas med i betraktningen når tidlig MMR-vaksinasjon vurderes.

Vaksinen beskytter mot meslinger, røde hunder og kusma. Generelt anbefales det ofte å framskynde vaksinasjonen ved reiser til land med høy forekomst av meslinger og lav vaksinasjonsdekning, både i og utenfor Europa.

Gratis vaksinasjon

Vestre Aker helsestasjon tilbyr vaksinen gratis til de barna som er fra fylte 9 måneder til 15 måneder. De gir også råd og anbefalinger, og informerer om inkubasjonstid og vaksinens virkning. I Norge er det høy vaksinasjonsdekning, og det er generelt ikke behov for å framskynde MMR-vaksinasjon til barn som skal oppholde seg i Norge.

Vaksinen er godkjent fra 9 måneders alder, dette er fordi sikkerhet og effekt ikke er undersøkt hos yngre barn. Det er likevel en fordel å vente med første dose MMR-vaksine til barnet er 15 måneder fordi vaksinen virker bedre ved den alderen.

Helsestasjonen er åpen fra 08:15 til 12 på onsdager, og mandager, tirsdager, torsdager og fredager fra 08:15 til 12, og fra 13 til 15. Helsestasjonen anbefaler timebestilling ved vaksinasjon.

Land med meslingutbrudd

ECDC (Det europeiske smitteverninstituttet) overvåker situasjonen og rapporterer jevnlig over meldte tilfeller av meslinger og røde hunder i og utenfor Europa. I Europa kan framskyndet vaksinasjon på landnivå vurderes for blant annet Frankrike, Tyskland, Italia, Polen, Romania, med flere.

Mer informasjon fra Bydel Vestre Aker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...