Akersposten

Mer frivillig blir det ikke!

KOM IGJEN: Lørdag braker det løs på torget og i samfunnshuset. Gjett om Anne Bjørnebye Vik vil at du skal komme. Foto: Vidar Bakken

Frivillighet kjenner ingen grenser. Det er arrangementet på Røa førstkommende lørdag et godt eksempel på.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.04.2016 kl 20:40

RØA: – Her og inne på Samfunnshus Vest vil det yre av liv på lørdag, sier leder av Røa vel, Anne Bjørnebye Vik, mens hun slår ut armene på Røa torg.

Alt er gratis

– Her blir det aktiviteter for store og små, både ute og inne. Alt er gratis. Det blir den første og dermed også den største samling av frivillighet i Vestre Aker. Med denne Vårfestivalen vil vi hylle frivilligheten og hvilken betydning den har for oss alle i lokalsamfunnet. Her vil du møte og være sammen med dem som skaper tilbudene og aktivitetene som vi alle kan ha glede av. Lørdag blir dette en arena for kreativitet og samspill. Vi gleder oss veldig, sier Bjørnebye Vik.

Les også: Kjempearrangement på Røa

Så er det da også mer enn 30 ulike lag, foreninger og organisasjoner som kommer. (Se alle som deltar nederst i saken.) Legg merke til at det blir mye moro og tilbud for barna. Her er programmet for lørdag 30. april, klokken 11.00 - 15.00 (klikk på bildet for større versjon):

Barn lager boktroll i samfunnshuset

Barna skal som sagt få delta i mange aktiviteter. Spennende for dem er det at Ullern-kunstneren Sara Tanderø i forbindelse med denne aktivitetsfylte dagen på Røa, inviterer barn til å delta på en kunstworkshop i samarbeid med Røa bibliotek i Samfunnshus Vest.

– Alle barn inviteres til en boktrollworkshop. De skal få klippe og rive og ødelegge gamle bøker som Deichmanske egentlig skulle kaste, og skape nytt liv til bøkene ved å lage boktroll. Workshopen er gratis, finner sted mellom klokken 11 og 14, og er for alle som vil være fantasifulle og kreative på en eventuell regnfull lørdag.

HVA MED FEKTING: Sjekk hvordan det er å fekte på ordentlig med Oslo Fekteklub.

Hjelp Røa Lions å hjelpe unge!

Blant de mange du kan møte på Røa torg lørdag 30. april, er medlemmer av Røa Lions, som har sin årlige tulipanaksjon.

– Vi står på Røa med bøtter og kvitterer ut tulipaner til de som støtter vår aksjon, sier Jon Sigurd Vangsøy i Røa Lions.

RØA LIONS er hjertelig til stede med tulipanaksjonen.


Lions Tulipanaksjon gir over 8,5 millioner kroner netto forutsatt at 1. million tulipaner kvitteres ut for 100 kr per bukett à 8 blomster.

Tulipanaksjonen er en av Lions hjertesaker og samler penger til forebyggende arbeid blant barn og unge.

– De unge vet mye om narkotika, men ikke nok om å ta de riktige valgene. Et godt skole- og læringsmiljø er viktig for å styrke barns sosiale kompetanse, sier Vangsøy.

Lions har derfor utviklet et undervisningsprogram som heter "Det er mitt valg».

– Gjennom Lions Tulipanaksjon kan vi finansiere dette arbeidet, sier Vangsøy til Akersposten.no.

Historielaget rekrutterer

Historielaget fortalte Akerspostens lesere nylig at laget har skiftet navn fra Vinderen til Vestre Aker historielag og deltar også på festivalen. Les intervjuet med den nye lederen av Vestre Aker historielag her.

Dynamite Girls som avslutning?

For å toppe av en fin og innholdsrik dag på Røa, kan du oppleve Toppserie-fotball et par steinkast unna, nede på Røabanen. Kampen mellom Røa og Arna-Bjørnar starter klokken 14.30.

Kampen er et nabooppgjør poengmessig. Røa Dynamite Girls med sine fire poeng ligger på 7. plass, på plassen over finner vi Arna-Bjørnar som har syv poeng. Begge lag har spilt mot Urædd, og begge lag har vunnet 1-0 på hjemmebane. I tillegg har Arna-Bjørnar slått Trondheims-Ørn og spilt uavgjort mot Sandviken. Vinner Røa kampen med to mål passerer de Arna-Bjørnar på tabellen.

Røa har hatt en litt skuffende start på sesongen poengmessig. Etter fjorårets gode sesong skulle man trodd at laget hadde mer enn fire poeng når fire kamper var spilt. Det som er positivt er at man i de to siste kampene har spilt godt og kommet til mange sjanser. Flere sjanser blir det på Røabanen lørdag!

Disse deltar på Vårfestival for Frivillighet:

 • Vestre Aker Frivillighetssentral
 • Bydel Vestre Aker: Stolpejakten
 • Bydel Vestre Aker: Seniorsenteret og Piloten Arena
 • Røa Revy- og TeaterSkap
 • Røa Vel
 • Oslo Synkron
 • Oslo Fekteklub
 • Vestre Aker Badminton
 • Nordmarka Ryttersportsklubb
 • Akersposten.no
 • Åsen Blåsen korps
 • Oslo Røde Kors Vestre & Hjelpekorpset
 • Njård Sportsklubb
 • Oslo Skiskytterlag/Try
 • Røa Idrettslag
 • Skolehagen Huseby skole
 • Røa Hagelag
 • Naturvernforbundet Oslo Vest
 • Turistforeningen
 • *Oslo Elveforum
 • Lysakervassdragets venner
 • Historielagene Vinderen, Røa og Sørkedalen
 • Røa KFUK-KFUM
 • Røa og Voksen Kirke
 • Blindern og Vindern Sanitetsforening
 • Nasjonalforeningen for Folkehelse/Vindern Helselag
 • Vestre Aker Strykeorkester; Sørkedalen Barnekor, Sørkedalen Brass
 • Samfunnshuset
 • Biblioteket
 • Lions Club Røa
 • Røa Pensjonistforening

Les også:

– Mobber et helt boligstrøk

"NRK Brennpunkt brennemerker Montebello"

Foreslår tiltak for bedre sikkerhet i Ostadalsveien

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...