ANNONSE
Annonse

– Mer asfalt til Oslo vest!

Grethe Østhus Bergli har de siste 10 årene vært veiforvalteren for Oslo vest i Bymiljøetaten. Foto: Skjermdump fra Bymiljøetatens nettsider.

Veiforvalter for Oslo vest i Bymiljøetaten inntil i sommer, Grethe Østhus Bergli, har ett stort ønske i podcast-intervjuet som Bymiljøetaten har lagt ut på sine nettsider: Mer asfalt til Oslo vest!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.09.2017 kl 10:00

ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: I 40 år har Bergli hatt ulike jobber med veiene i Oslo. De 10 siste årene har hun vært veiforvalter i Bymiljøetaten, med ansvar for Oslo vest, bydelene Ullern, Vestre Aker og Nordre Aker. I jobben har hun hatt daglig kontakt med beboere for å prøve å finne gode løsninger til deres behov.

Denne sommeren ble Bergli pensjonert, og i den forbindelse ble det lagt ut et podcast-intervju med henne på etatens egne sider. Her forteller hun om hvordan det har vært å forvalte veiene i vår del av byen.

Utfordrende vinter

Bergli forteller om hvordan året forløper, med brøyting, strøing, vårrengjøring, reparasjoner og asfaltering. Det siste året har kanskje vært det mest spesielle i hennes 10 år som veiforvalter, med store vannmengder på kort tid, en snøfattig vinter, som til gjengjeld varte til langt ut i mai.

Hun sier at våren i vest kan være spesiell.

– Vi kan brøyte fra Voksenkollen og opp, og i de nederste delene av området er det vår. Man må nesten se selv, sier hun. Og nettop slik var våren i år, med 40 centimeter snø på Frognerseteren, mens krokusen sto i full vårblomst på Smestad.

Fordi sist vinter ellers var snøfattig, ble det desto mer strøing av glatte veier. Bergli forteller i intervjuet at de denne vinteren strødde ut hele 4000 tonn med strøsand, mot 2500 som er vanlig. Dette er sand de hver vår fjerner mesteparten av igjen gjennom vårrengjøringen.

Ris og ros

En veiforvalter får mange henvendelser, og Oslo vest er intet unntak.

– Vi har mange engasjerte publikummere i vest. Jeg husker en som hadde skrevet eposter til meg dag og natt om et ønske han hadde, som jeg ikke kunne imøtekomme. Han ble fryktelig sint, sier Bergli. Det endte med at manne sendte brev til den øverste lederen hennes og ba ham gi veiforvalteten sparken.

– Men jeg fikk ikke sparken, sier hun. – Det er ikke alt vi kan imøtekomme, men vi strekker oss langt.

Men for det meste har hun har hatt god dialog med vestkantfolket, kommer det frem i intervjuet.

– Jeg er daglig i kontakt med beboerne, mye gjennom mail eller i brevs form. Helst med en positivt avgjørelse, sier hun og forteller om en spesiell sak på Voksenkollen.

– Vi hadde et stort vannproblem for beboere på Voksenkollen. Vi hadde midler til å sette ned ekstra sluk, og vi håpet at dette skulle hjelpe. Det var virkelig store vannproblemer, men vi fikk gjort det, og vannet forsvant, sier hun.

Så ringte en av beboerne, og Bergli tenkte at «nå har det skjedd noe igjen». Men nei.

– De hadde snakket seg imellom, og de ville sende blomster til veiforvalteren, forteller Bergli. Men det kunne hun kanskje ikke ta i mot, som offentlig ansatt, hadde de kommet frem til.

– Da kom blomstene pr telefon, sier hun. – Det er jo så hyggelig! Vi hadde en lang og hyggelig prat.

På spørsmål om det er noe spesielt en veiforvalter kunne ønske seg mer av, svarer hun:
– Jeg skulle ønske…, at jeg skulle få mye mer asfalt på veiene i vest. Det hadde jeg ønsket veldig at vi kunne få til, sier Bergli, som forteller at de to tingene som vestkantfolk blir aller gladest for i veiene sine, er vårrengjøring og ny asfalt.

Publikum beste kontrollør

Bergli har vært mye på befaringer i Oslo vest gjennom de 10 årene, og hun har hele tiden hatt folk ute – som kan rykke ut der det skjer. Hun forteller om hvor viktig det er å få meldinger fra publikum.

– Publikum er den beste kontrolløren, sier Bergli. Hun forteller om flere måter å komme i kontakt med etaten og med veiforvalteren på. Hun nevner meldingstjenesten (og da mener hun antakelig denne, red.anm.). Eler man kan sende epost til postmottak (postmottak@bym.oslo.kommune.no), eller ringe til sentralbordet, tlf 23 48 20 30.

Her kan du høre hele podcast-intervjuet

Les også:

Her må det da ha gått galt en gang i blant!


- Dette er for dårlig arbeid

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse