ANNONSE
Annonse

«Trygg skolevei er viktig»

Byråd Hanna E. Marcussen (MdG). Arkivfoto

"Kommunen ser behovet for få bygget fortau langs veien i forbindelse med byggeprosjektene i Voksenkollveien 80-88."

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2018 kl 08:06

ANNONSE
Annonse

Byrådet er opptatt av at barn og foreldre i Voksenkollveien skal føle seg trygge. Vi ønsker å skape gode bomiljøer, hvor barn og unge, voksne og eldre kan føle seg trygge når de beveger seg i nærmiljøet. Vi mener det er viktig å tilrettelegge for trafikksikre vei og gateløsninger slik at det blir enkelt for folk å gå og sykle i byen vår.

Derfor ser kommunen behovet for å få bygget fortau langs veien i forbindelse med byggeprosjektene i Voksenkollveien 80-88 og Voksenkollveien 35-45. I denne saken har kommunen forsøkt å få til praktiske løsninger for å bygge ut fortau langs veien, men det har vært kompliserte, juridiske forhold. Begge eiendommer har hatt et krav i reguleringsplanen om å opparbeide fortau, men etter juridiske vurderinger frafalt kommunen kravet knyttet til Voksenkollveien 35-45.

Nærmiljøet har hele tiden stått på for å få til fortgang i saken, og spørsmålet om utbyggeren i Voksenkollveien 35-45 hadde krav til å opparbeide fortau ble klaget inn til Fylkesmannen. Rett før påske avgjorde Fylkesmannen saken, og resultatet av dette er at kommunen kan pålegge utbyggeren i Voksenkollveien 35-45 å bygge fortau langs veien.

Jeg vil følge opp denne saken og sørge for at fortauet kommer på plass, og kommunen vil nå kreve at utbyggeren bygger fortau før vi gir ferdigattest til boligene.

Hanna E. Marcussen
byråd for byutvikling

LES OGSÅ: – Byråd Marcussen må få fortauet på plass

Helomvending i Voksenkollveien

ANNONSE
Annonse