Akersposten

«Slutt å prioritere kontorbygg foran skoler»

Margrethe Geelmuyden representerer Venstre i Ullern bydelsutvalg.

Byrådet lar kontorbygg gå foran skole, skriver Margrethe Geelmuyden (V).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2020 kl 09:53

Byrådet bortforklarer skolemangel i Ullern med at områdereguleringen på Skøyen tar tid. Det er ikke troverdig. Byrådet må slutte å prioritere kontorbygg fremfor skoler og få ferdig ungdomsskolen på Hoff.

Skolene i bydel Ullern er overfylt. Særlig på ungdomstrinnet er det kritisk. Ungdom må ut av bydelen eller sitte i brakker for få opplæring. I mellomtiden venter vi fortsatt på at ungdomsskolen på Hoff skal bli klar. Den skulle stått ferdig nå, men kommer ikke før i 2028.

Utdanningsetaten, som har presentert situasjonen for oss i Bydelsutvalget, er også bekymret og forstår at situasjonen er uholdbar. Så hvorfor tar det så lang tid? Beskjeden vi får fra Oslos myndigheter er at områdreguleringen på Skøyen først må bli ferdig. Det er uakseptabelt og en unnskyldning uten troverdighet. De siste årene har en rekke selskaper satt opp svære kontorbygg i samme område.

Hvordan i all verden kan byrådet regulere på plass det 16 etasjes Orklabygget, men ikke en hardt tiltrengt ungdomsskole? Det må byråd for byutvikling Hanna Marcussen, og Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen svare på. Og så må de begynne å ta Ullerns skolesituasjon på alvor. Med den utbyggingstakten vi har i vår bydel, med 6000 nye leiligheter på Skøyen, massive utbyggingsplaner for Lysaker og Montebello og en rask fortetting i småhusområdene, vil ny skole på Hoff på ingen måte dekke behovet fremover. Her må tempoet opp.

Margrethe Geelmuyden (V)
nestleder i komite for kultur og utdanning i Ullern

LES OGSÅ: Hoff skole skulle stå ferdig i 2023 – det er det bare å glemme

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...