Akersposten

«Skolebyråden svikter Vestre Aker – igjen!»

Vestre Akers tre ungdomsskoler har sprengt kapasitet. Monika Furuseth Dypeng (H) og Yngvar A. Husebye (H) mener at skolebyråden ikke tar bydelens skolebehov på alvor. Arkivfoto

Vestre Akers tre ungdomsskoler har sprengt kapasitet. Monika Furuseth Dypeng (H) og Yngvar A. Husebye (H) mener at skolebyråden ikke tar bydelens skolebehov på alvor.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.09.2020 kl 10:33

I slutten av april var vi ute med en kronikk i Akersposten hvor vi sterkt kritiserte utsettelse av skolebehovsplanen. Vestre Aker har i flere år signalisert at vi er i en kritisk situasjon i forhold til ungdomsskolekapasitet i bydelen og ventet derfor spent på skolebehovsplanen 2021-2030 som egentlig skulle fremlegges i våres.

Bydel Vestre Aker har i dag tre ungdomsskoler; Hovseter, Midtstuen og Ris. Hovseter har sprengt kapasitet og har langt flere elever enn skolen er dimensjonert for. Ris skole er full og har ingen ledig kapasitet. Det samme gjelder Midtstuen som i tillegg trenger oppgradering og utvidelse av sin kapasitet. I den forrige skolebehovsplanen (2019- 2028) som ble fremlagt i 2018, ble situasjonen i Vestre Aker beskrevet slik av Oslo Kommune ved Utdanningsetaten:

«På ungdomstrinnet viser de nyeste framskrivningene at kapasiteten ikke forventes å være tilstrekkelig gjennom hele planperioden» og «Med etablering av prosjektene som er under planlegging er det forventet å være tilstrekkelig kapasitet gjennom hele perioden på barnetrinnet. På ungdomstrinnet forventes det vekst i elevtallet, og dagens kapasitet vil dermed ikke være tilstrekkelig for å møte denne veksten. Det forventes at området ikke kan avlastes mot tilgrensende områder».

Med dette som bakteppe er det derfor oppsiktsvekkende at den samme etaten som beskriver de store utfordringene vi har med ungdomsskolekapasitet i Vestre Aker, nå har klart å finne plass til elever fra andre bydeler hos oss. Nærmere bestemt i form av planlagte brakker i skolegården på Ris.

Mens det ikke er plass til bydelens egne unge, mener skolebyråden at det er plass til andre bydelers ungdommer. Dette fremstår for oss som helt ubegripelig og viser igjen at skolebyråd for Oslo, Inga Marte Thorkildsen (SV) ikke tar Vestre Aker og våre behov på alvor.

Inga Marte Thorkildsens partikollegaer i Vestre Aker, Mari Lilleng og Ellen Lange, skriver i en kronikk i Akersposten 05.05.20 at «Dypeng og Husebye har helt rett i at behovet for skoleplasser er kritisk i deler av Vestre Aker. Vi har flere barn enn vi har plass til i skolene våre. Ungdomstrinnet er særlig utsatt.». Dette viser at Inge Marte Thorkildsen heller ikke lytter til sine egne representanter i Vestre Aker.

Vi er lei av en skolebyråd som ikke tar vår bydel på alvor. Vi kan ikke akseptere planene.

Monika Furuseth Dypeng (H)
BU-medlem og leder av komiteen for Helse, Oppvekst, Velferd og Eldre

Yngvar A. Husebye (H)
Leder av bydelsutvalget i bydel Vestre Aker

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...