Akersposten Media

Akersposten

«Se om du kan fristes!»

Bjørg Duve, engasjert senior i Bydel Ullern, frivillig på Ullern kultursenter og journalist. Foto: Privat

«Løft blikket. Se lenger fram. Se på det som blinker i det fjerne – et fellesskap med andre mennesker!»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.08.2019 kl 12:09

Livet kan være kjipt. Ingen tvil om det. Nå når ferie-Norge er her, føler nok noen at det kan bli stusselig når hverdagen ikke lenger følger sitt faste mønster. Mange opplever en trygghet i det faste, i rutinene.

Programmene for Skøyen aktivitetssenter, Ullern kultursenter, Vinderen Seniorsenter og Røa seniorsenter, sendes ut i posten. Denne gangen tar du en titt på alle tilbudene som finnes. Se om du kan fristes – fristes så mye at du melder deg på et kurs eller tar del på en annen måte. Samvær med andre mennesker gjør at vi opplever å ha det bra.

Kan hende er du typen som heller ønsker å delta aktivt i det å gjøre noe for andre. Meld deg som frivillig. Ikke bare til de nevnte sentrene, men se om det er andre, som kan ha bruk for deg. Som for eksempel Frivillighetssentralen, Røde Kors eller det å være en av dem i besteforeldregenerasjonen, som bidrar med samvær i de kommunale barnehagene i Bydel Ullern.

Det er en deilig følelse når en får oppleve at det er bruk for en. Det å være sammen med andre mennesker, er gull verd.

Ved å ta aktivt del i noe, er du med på å skape noe for både deg selv og andre. Du kan lage en ny begynnelse i livet ditt. Uansett hvor gammel du er, kan du alltid lage en ny begynnelse. Fra vogge til grav består livet av nye begynnelser. De tar aldri slutt, men av og til må du selv gjøre noe for at det skal bli slik. Alle nye begynnelser kommer ikke rekende på en fjel.

Hvis du vil ha endringer i livet ditt, må du gjøre slutt på den måten du lever på nå. Vil du ut av ensomhet, må du være aktiv i den prosessen det er å skape et liv som er bedre for deg.

Og det er sammen med andre. Det er det sosiale samværet som dør først.

Noen holder igjen. Vil ikke oppleve den usikkerheten eller ubehaget det er når en endrer på det som er. Løft blikket. Se lenger fram. Se på det som blinker i det fjerne – et fellesskap med andre mennesker!

En del av det å være menneske, er at vi deler våre liv.

Bjørg Duve
journalist

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...