Akersposten

«Rød historiefortelling fra AP, SV og MDG om bydel Vestre Akers økonomiske misære»

DEBATT: Torfinn Lødøen Gaarden, Astrid Seeberg, Anne Siri Koksrud Bekkelund og Hans Kristian Voldstad (V)

BÅDE OFFENTLIG OG PRIVAT: Venstrerepresentantene Torfinn Lødøen Gaarden, Astrid Seeberg, Anne Siri Koksrud Bekkelund og Hans Kristian Voldstad mener en sammensetning av det beste fra offentlige og private tjenesteleverandører vil gi de beste tjenestene.

Innsenderne mener det er ubeleilig at bydel Vestre Aker drifter dårlig når kommunalisering av tjenester er drømmeløsningen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.09.2021 kl 18:34

Dårlig drift
Bydelen har driftet egenproduserte tjenester for dårlig og i liten grad skjøttet avtaler med private leverandører godt skal vi tro kommunerevisjonen, fylkesmannen og Kaupang Rapporten. Sammenfallende med nevnte rapporter fikk bydelsutvalget se hvordan administrasjonen forsøkte å avvikle tjenester og avtaler i strid med arbeidslivets spilleregler sommeren 2020 da budsjett planene hadde slått feil. Flertallet i bydelsutvalget grep inn og sikret at bydelen fulgte arbeidslivets spilleregler. Det er forunderlig å se rødgrønn forargelse over borgerlig ønske om bruk av private tjenesteleverandører samtidig som de rødgrønne viser overbærenhet med bydelens brudd på arbeidslivets spilleregler.

Manglende realisme i bydelens budsjettplaner
Venstre påpekte manglende realisme i bydelens budsjett for 2020 allerede høsten 2019. Likeledes stemte Venstre høsten 2020 for at budsjettet for 2021 burde omarbeides på tampen av året grunnet mangelfull realisme i planene, men ble nedstemt. Dårlig drift og urealistisk planlegging er den røde tråden i bydel Vestre Aker.

Gode planer og de beste tjenestene
Venstre mener en sammensetning av det beste fra offentlige og private tjenesteleverandører vil gi de beste tjenestene.

Det krevende arbeidet med realistisk planlegging og budsjettering hviler på bydelens nye bydelsdirektør. Venstre vil bidra med å belyse svakheter ved bydelens planer og arbeide for forbedring av budsjett planer selv mot årets slutt.

Torfinn Lødøen Gaarden
Gruppeleder Venstre i bydelsutvalget Vestre Aker

Astrid Seeberg
Vestre Aker Venstre
BMSI-komiteen Vestre Aker, og 1. vara bydelsutvalget

Anne Siri Koksrud Bekkelund
2. Vara i bydelsutvalget for Venstre

Hans Kristian Voldstad
Vestre Aker Venstre
Første vara Stortinget

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...