ANNONSE
Annonse

«Redusert løypekvalitet for vanlige skigåere»

Terje Bjøro med selfie på skitur. Han skriver: «Vi advarte mot å redusere løypekvaliteten for vanlige skigåere, noe som særlig var resultatet av utvidet Wyllerløype.»

«Marka for alle! Både de unge, de eldre, de sprekeste og de litt saktmodige. Både slålom og langrenn!» Det skriver Terje Bjøro (V).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2018 kl 10:05

ANNONSE
Annonse

Selv lærte jeg å gå på ski av Tomm Murstad for 62 år siden. Fremdeles er jeg stø, men litt redd for fall. Selv om jeg bare nærmer meg 67, er jeg litt mer forsiktig enn før. Og i mitt nabolag er det også mange 80+ som elsker skiterrenget ved Voksen/Strømsdammen/Frognerseteren som inngangsparti og de dybe skove. En perfekt tur for meg er hjemmefra i Lillevannsveien innover til Tryvann, Skjennungen og Ullevålseter – før bar det rett til Kikut.

Både som bystyrepolitiker for Venstre og lokalpolitiker i Vestre Aker har jeg vært engasjert i omlegging og utvidelse av Tryvann skisenter og Wyllerløypa. Vi har politisk sett på det som et gode at alle får sitt. Imidlertid advarte vi mot å redusere løypekvaliteten for vanlige skigåere, noe som særlig var resultatet av utvidet Wyllerløype.

Erstatningsløypa er altfor bratt og svingete for vanlige skiløpere, spesielt på to punkter. På glatt føre er det svært høyt risikonivå. I tillegg er det betydelig omfang av villmannskjøring fra Wyllerløypa og rett inn i erstatningsløypa. Det krysses også fra heistraseen og tvers over langrennsløypa. Det ble vi i sin tid garantert ikke skulle skje.

Det forutsettes at løypa justeres i sommerhalvåret og tilpasses dagens brukere.

Terje Bjøro

Gruppeleder Venstre og nestleder bydelsutvalg Vestre Aker

ANNONSE
Annonse