ANNONSE
Annonse

Kan dette kalles å rydde opp etter bikkja si?

Hvorfor? Ser man for seg at disse posene med etterlatenskaper fra hunden skal henge her og godgjøre seg i vær og vind til våren kommer, til noen rydder opp? Dette er toalettet ved Strømsdammen. Foto: Terje Wenum

Disse hundeeierne får toppkarakter for å ha puttet dritten i poser, men deretter er det kortslutning i topplokket.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.12.2016 kl 10:00

ANNONSE
Annonse

OSLO VEST/STRØMSDAMMEN: Som tidligere hundeeier gjennom 14 år, er det med stor undring jeg ser bilder som ivrig turgåer Terje Wenum har sendt oss på e-post de siste par dagene. Han liker godt å gå tur i området ved Strømsdammen, og ved handikaptoalettet der er det tydeligvis noen hundeeiere som valgt en litt snodig løsning på det hundebæsjproblemet.

Wenum skriver til oss: «Dette er handikaptoalettet ved Strømsdammen. Her henger hundeeiere opp hundedriten sin. Man kan lure på om de er mer svaksynte enn andre?»

Han viser naturligvis til den tydelige beskjeden om at toalettet er stengt frem til våren.

Her har altså hundeeiere møtt på en stengt dør, og det jeg lurer på, er jo hva hundeeierne egentlig hadde planer om – hvis toalettet faktisk hadde vært mulig å benytte. Man kan jo bare spekulere, men det er svært liten sjanse for at deres firbente er så godt oppdratt at de hopper opp på toalettskålen og gjør sitt fornødne som oss andre. Den muligheten utelukker vi.

Så er det naturligvis en mulighet for at hundeeieren har tenkt at «bare jeg kommer meg inn her, så kan jeg åpne posen med bæsj og grave, helle, skrape, lokke eller riste innholdet ut av posen og over i toalettet…». Hmm, det virker litt ekkelt, selv om man som hundeeier har et ganske avslappet forhold til avføring.

Siste mulighet er at man tenker at på et toalett fins det kanskje en søppelkasse, der man kan kvitte seg med den igjenknyttede posen. Den beste løsningen av de tre, men kanskje ikke akkurat det denne eventuelle søppelkassen er ment for?

Uansett, den løsningen som er valgt av hundeeierne her ved Strømsdammen, skaper altså undring. Her tenker kanskje noen at ved å henge dritten opp på dørhåndtaket, har man ordnet opp etter bikkja si? Så er det bare for noen andre å rydde videre. Noen som får betalt for det? Og i mellomtiden kan posene henge (og stinke litt lett) i noen dager, uker eller måneder, til toalettet igjen åpnes for bruk? Til våren?

Som sagt, jeg har selv gått turer med hund i 14 år, og da ser man litt av hvert, ikke minst fra andre hundeeiere. En klassiker er denne: «Nei, nå er det så mye snø at jeg tror at bikkjas dritt ikke syns. Den er sikkert borte i mars når snøen forsvinner.»

Dette herlige synet møtte oss ved en gangvei på Røa da snøen gikk våren 2016. Ikke uvanlig dessverre. Foto: Fredrik Eckhoff


Eller denne: «Jeg putter i hvert fall dritten i pose, og så slenger jeg den litt ut i veikanten, og så forsvinner den sikkert når plasten brytes ned om 30-50 år.»

Eller denne: «Ettersom jeg har en hund som har en medfødt rett til å løpe fritt selv når det båndtvang, har jeg jo ikke peiling på hvor den gjør fra seg. Tror faktisk ikke at den har gjort i fra seg på 14 dager. Ikke som jeg har sett i hvert fall.»

Nei, dere. Kjære hundeeiere! Hyggelige og oppegående mennesker de aller, aller fleste av dere: Jeg har satt opp noen helt enkle punkter for hva dere IKKE skal gjøre når dere er på tur med hunden, og så kan dere jo se om dere egentlig er enige:

Hundebæsjhjelperegler:

IKKE glem hundeposen hjemme. Ta gjerne med mer enn én.

IKKE la bikkja slippe så langt unna at du ikke vet hvor den gjør fra seg.

IKKE kast fra deg posen i naturen! Ta den aller helst med hjem til deg selv eller bruk en passende søppelbøtte.

I mørket, bruk lommelykt eller lys fra mobilen for å finne ut hvor dritten egentlig ble av.

HUSK: Særlig barn leker og ramler på de rareste steder. Hundedritten din er ikke trygg noe sted!

Sånn, da fikk jeg dette ut av systemet og ønsker både hundeeiere og dere andre en god jul og et nyttår fri for både hundeskitt og fulle hundeposer på avveie. Jeg liker veldig godt hunder – og de fleste eiere. Men så er det noen få som gjør pussige ting som setter alle de andre i dårlig lys. Slutt med det!

Fortsatt god jul, både med og uten firbent følgesvenn!

Fredrik Eckhoff
redaktør og tidligere hundeeier

Hva mener du? Stem på gallupen!

SI gjerne din mening om noe du har på hjertet fra ditt lokalmiljø. Send inn på tips@akersposten.no.

LES OGSÅ: Ullern-gründere har funnet sin egen eldrenisje

– Tenk om jeg hadde fått hjerteinfarktet et annet sted

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse