Akersposten Media

Akersposten

«Noen er useriøse i Husebyskogen»

Lillian Bredal Eriksen, bystyrekandidat og politisk rådgiver, Oslo MDG, og Anders Holten Skånlund, styremedlem og førstekandidat bydelslisten, Ullern MDG.

«Det handler ikke om hagevanning, men om samfunnssikkerhet. Det handler ikke om bilvask, men i verste fall om liv og helse,» skriver Lillian Bredal Eriksen og Anders Holten Skånlund, MDG.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2019 kl 09:55

Venstres Odd Einar Dørum og Berit Kvæven skriver i Akersposten 24. juni at vi i MDG er useriøse og kommer med skremselspropaganda når vi sier at Oslo plutselig kan miste vannforsyningen. Selv mener de forsyningssituasjonen enkelt kan løses ved at folk dropper hagevanning og bilvask i en tørrværsperiode.

Forsyningssikkerheten i Oslo er imidlertid uforsvarlig ut fra et beredskapsperspektiv. Det handler ikke om hagevanning, men om samfunnssikkerhet. Det handler ikke om bilvask, men i verste fall om liv og helse. Det handler ikke om å klare en tørrværsperiode, men om at vi bør ha to drikkevannskilder fremfor å bare ha en. Vi er sårbare for ulykker, forurensning og terror. Situasjonen beskrives som uforsvarlig. Dette er ikke noe vi har funnet på for å skremme folk. Dette kommer fra fagfolk, fra beredskapsmyndigheter, fra Mattilsynet som har gitt Oslo kommune pålegg om å ordne opp. Kommunen har fått tidsfrister og trusler om dagbøter.

Vi er ikke useriøse når vi tar dette på alvor og vil gjøre noe med situasjonen. Vi er heller ikke useriøse når vi er ærlige med velgerne, sier at vi vil sikre Oslo en trygg vannforsyning selv om det kan bety at vi må bygge på jordet mot Sørkedalsveien (alternativ B1), i randsonen av et grøntområde. Vi tror de borgerlige vil gjøre det samme dersom de må, selv om de ikke sier det høyt.

Vi er grønne og vi ønsker ikke å bygge i randsonen. Det vet alle. Vi både håper og tror at vi kan unngå randsonen, men vi kan ikke utelukke B1 der saken står i dag. Etaten utreder nå ulike alternativer, inkludert MDG sitt eget forslag om å bygge på parkeringsplassen nord for FO-bygget. Vi jobber seriøst med saken. Bruk av parkeringsplassen er et konstruktivt forslag fra oss som kanskje gjør at vi kan spare randsonen. Statnett-tomten er et annet alternativ (B3) utenfor skogen, men denne løsningen har andre ulemper ved seg. Vi er spente på etatens utredninger som skal til politisk behandling i høst.

Vi merker oss at den borgerlige forbrødringen i denne saken, med felles uttalelser i Akersposten, nå er erstattet av et litt ensomt Venstre med lite trykk i hageslangen. De andre borgerlige partiene tar trolig Oslos forsyningssikkerhet hakket mer seriøst.

Lillian Bredal Eriksen
bystyrekandidat og politisk rådgiver, Oslo MDG

Anders Holten Skånlund
styremedlem og førstekandidat bydelslisten, Ullern MDG

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...