ANNONSE
Annonse

«Når kommunen styrer bilen din»

Humpete, sporete og tidvis svært glatt. De siste dagene har det vært svært vanskelig å kjøre ut i Ostadalsveien fra Moserabben på Røa, ifølge Frode Wold.

Trangt, glatt og dype spor i veien, skriver Frode Wold, som har sendt inn rundt 10 klager til Bymiljøetaten om veier på Røa.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2018 kl 10:23

ANNONSE
Annonse

Det er mye snakk om autonome kjøretøy – biler som styres av autopiloter og uten menneskelig kontroll. I en veistubb på Røa har kommunen selv tatt styringen på bilene, ved at de fullstendig neglisjerer ansvarlig snø- og isfjerning. Det er dype, speilblanke spor som gjør at man verken kan navigere eller bremse uten at bilen sklir. Dermed er det risikofylt for små og store myke trafikanter samt biler.

Moserabben er en liten vei som fører inn fra Ostadalsveien. Veien brukes av 150-200 beboere som bor innenfor denne veien, inkludert et sameie med over hundre leiligheter. I tillegg kommer Myrhaugen som en fortsettelse av Moserabben.

Helt siden de første kraftige snøfallene i januar har brøytingen i dette området vært under enhver kritikk. Med det mener jeg at de har tatt for lite av snøen slik at det har dannet seg dype spor. Nå, etter at par måneder med snø og kulde, har disse sporene blitt speilblanke. I tillegg har det blitt svært trangt, noe som øker faren for at man dunker borti parkerte biler, da det ikke er mulig å svinge unna.

I begynnelsen av Moserabben, i krysset mot Ostadalsveien, er det så glatt at bilen sklir 1-2 meter sidelengs nedover. Dermed kan man risikere å treffe barn på veien eller biler som kommer inn i Moserabben.

Personlig har jeg sendt inn rundt 10 klager via «Bymelding»-appen til Oslo kommune. For øvrig en app de skal ha mye skryt for. Den er enkel å bruke samt at man nå får status på sine innmeldte saker. I dette tilfellet har det likevel ikke hjulpet. Svarene jeg har mottatt har gått på at de må prioritere når de skal rydde i veinettet. Jeg vet at jeg ikke er alene om å melde inn problemene i Moserabben og Myrhaugen. Likevel har de ryddet flere veier i området, men disse to-tre hundre meterne er fortsatt neglisjert.

Kommunen må gjerne skylde på entreprenøren som utfører jobben, men for meg er det uholdbart, da jeg betaler mine regninger (les: skatter og avgifter) til kommunen, ikke entreprenøren. Det kunne jo vært interessant å vite hvordan kommunen som kunde følger opp sine entreprenører med tanke på kvalitetssikring og «service level agreement». De kan umulig ha vært spesielt opptatt av det i vårt område.

Jeg håper vi kan slippe oppslag i Akersposten og andre medier om at noen har blitt skadet som følge av at forholdene ikke utbedres. Jeg håper også forsikringsbransjen slipper store utlegg til ødelagte understell eller bulker som følge av dette. Jeg antar en utbedring av forholdene er gjort i løpet av noen få timer.

Frode Wold
Ullernbakken Boligsameie

ANNONSE
Annonse