ANNONSE
Annonse

«Min drøm: «Byråden vil sponse isbrodder»»

Lilleakerveien, slik den så ut torsdag. Fredag er det langt mer is, ettersom kulden har kommet. Akerspostens journalist Reidar Bakken ber i denne kommentaren om gratis brodder til folket! Foto: Reidar Martinsen

Her kommer vinterens gjenganger. Den om fortauene. I dette tilfellet på Lilleaker. «Fortau» er forresten feil å si. Det er en islagt sti langs Lilleakerveien vi snakker om.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.02.2018 kl 09:49

ANNONSE
Annonse

Denne stien – som på det smaleste er 40-50 centimeter bred, skal alt fra skolebarn til småbarnsmødre med barnevogn til eldre ferdes på – til og fra sine ærend. Eldre er forresten en overdrivelse. De fleste av dem sitter inne. Av forståelige grunner.

Nå er det altså ikke første gang temaet belyses. Byråden kunne tidlig i januar gang fortelle at det var bevilget mer enn nok av penger og ressurser til å holde fortauene gangbare.

Sorry. Det stemmer bare ikke.

Det er verre enn noen gang. Der vi stavrer oss av sted på den smale sti, misunner vi bilistene som suser forbi på bar asfalt. Mens vi på to ben må sko oss med isbrodder for å komme noenlunde trygt frem, kan de på fire hjul greie seg fint uten. Det samme gjelder for syklistene. De har også bar asfalt mange steder.

Mens vei og sykkel-led saltes, kan ikke fortauene få samme behandling. Grunnen til det, i følge Bymiljøetaten, er hensynet til miljøet. Så det er med andre ord bare fortauene i denne sammenheng som utgjør en trussel mot miljøet. Ikke bil- eller sykkelveier.

En annen sak er at fortauene i for eksempel Lilleakerveien ikke ryddes skikkelig for snø, og dermed ender man altså opp med en liten smal sti. Islagt og med en helning ut mot veibanen. Her skal det ikke mye til før man ligger padde flat ute i veibanen.

Men vi gir oss ikke. Vi satser videre på den smale sti. Nå er det kanskje på tide at byråden sponser oss. Med isbrodder!

Hun sponser jo el-biler. Og el-sykler. Og så er jo brodder mye billigere.

Tittelen på denne
lille ytringen må derfor bli: «Byråden vil sponse isbrodder»

Fake News. Javel – men når vi fotgjengere ikke får nødvendig bistand, så hjelper det alltids med litt humor.

Reidar Martinsen
Lilleaker-beboer og Akersposten-journalist

Gallup

Er måking, snørydding og strøing tilfredsstillende i Oslo vest denne vinteren?

Vis resultat

LES OGSÅ: – Verste jeg har vært med på

46-busser kjørte seg fast

Vil rive et helt nabolag

Sprengestopp etter ulykken på Røa

Kaotisk på skoleveien

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse