Akersposten Media

Akersposten

«Mer konkurranseutsetting er ikke ansvarlig i Vestre Aker»

KRITISK TIL HØYRE: Ellen Lange, Kjell-Torgeir Skjetne og Helge Waal er kritiske til Høyres vedtak om mer konkurranseutsetting i Vestre Aker.

Er det Høyre som er den "ansvarlige" fløyen i bydelsutvalget, når høyrepolitikk har ført bydelen ut i det økonomiske uføret?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.01.2021 kl 12:09

Det er drøyt at Høyre (i Akersposten 23. desember) prøver å framstille seg som den «ansvarlige» fløyen i Vestre Aker bydelsutvalg. Alle som kjenner litt til forhistorien gjennom de siste ti-femten årene, vet at det faktisk er høyrepolitikk som har ført bydelen ut i det økonomiske uføret vi står oppi nå. Og alle som kjenner litt til omfattende velferdstjenester, vet at det tar mer enn to-tre år å ordne opp i så store underskudd.

17. desember i fjor trumfet høyresiden gjennom vedtak i bydelsutvalget (BU) som påla bydelen å bruke mer konkurranseutsetting av tjenester, altså samme medisin som har skapt underskuddet, for å få økonomien på rett kjøl. Vi kan ikke med vår beste vilje forstå hva som er så ansvarlig med det.

Høyresidens umulige vedtak

Vedtaket er anket inn til bystyret av bydelsdirektøren. Det ble varslet i møtet om at Høyres vedtaksforslag kunne føre til en anke, blant annet fordi bydelsutvalg ikke lenger har fullmakt til å pålegge bydelen å konkurranseutsette tjenester. La oss håpe at bystyret deler bydelsdirektørens syn i denne saken.

En samlet rødgrønn fløy vil at Bydel Vestre Aker skal fortsette å bygge på bydelens egne ansatte og videreutvikle egen kompetanse, slik en ekstern evaluering uttrykkelig har anbefalt. Bydelen startet den jobben for et par-tre år siden.

Tjenester handler om mennesker

SV er ikke imot å kjøpe tjenester fra ideelle tilbydere – hvis kvaliteten er god nok, og hvis det lønner seg. Vi mener ikke at alle som tilbyr tjenester i vår bydel må være offentlig ansatt. Og selvsagt vil også vi ha samarbeid med andre bydeler. Men vi vil ikke at private firmaer skal tjene skattekroner på å selge tjenester til vår bydel. Vi vil heller ikke at bydelen skal bruke ressurser på å delta i anbudskonkurranser.

Vi vil at bydelen skal yte tjenester med et langsiktig perspektiv. For eksempel slik at privat innleide fagfolk som har med brukere å gjøre, ikke forsvinner fordi firmaet deres dessverre tapte anbudskonkurransen. Vi mener at kontinuitet og relasjonsbygging i de tjenestene bydelen yter, blant annet til de svakeste blant oss, er ansvarlig politikk.

De som har nærkontakt med barn og unge i bydelen vår, har i flere år sendt følgende utvetydige budskap: Skaff faste, langsiktige, stillinger! Kortsiktige prosjekter er ikke nok, for det tar tid å bygge tillit. De rødgrønne ba om faste stillinger til ungdomshuset B7 og skolehelsetjenesten.

Bydelens administrasjon har vår fulle tillit

Høyre kritiserer de rødgrønne for budsjettforslag det ikke var dekning for. Men opposisjonen kan faktisk foreslå tiltak som gjør at bydelsdirektørens forslag til budsjett ikke «går opp». I motsetning til Høyre – og Venstre – har vi full tillit til at Bydel Vestre Aker disponerer tildelte midler, og evner å tilpasse iverksetting av vedtatte tiltak til hva som er mulig. Vi er også trygge på at vi ville bli varslet, akkurat som Høyre ble i siste møte, dersom administrasjonen skulle mene at forslag er uforsvarlige.

Derimot var det et veldig bra forslag fra høyresiden å redusere bydelsrepresentantenes egen godtgjørelse! Det burde også vi ha foreslått. Og reduksjonen bør bli permanent, for det er ingen økonomisk grunn til at den skal være midlertidig.

Til slutt: Vi vet at også høyresiden vil det beste for bydelen. Vi er uenige om veien videre, men ikke om alt mulig. SV vil berømme Høyre og Venstre for iallfall å ha sendt ut sine forslag før siste BU-møte, slik at vi kunne vurdere dem. Neste år bør vi utveksle forslag enda tidligere, for å få til bedre dialog. Det fortjener befolkningen i Vestre Aker, i stedet for at vi nå fikk en unødig polarisert utgang.

Vi ønsker alle i Vestre Aker et langt bedre år i 2021. Og dét ønsket kan nok trygt formidles på vegne av et samlet bydelsutvalg.

Ellen Lange
BU-representant for SV

Kjell-Torgeir Skjetne
Vara til bydelsutvalget og SVs representant i BMSI-komiteen

Helge Waal
Vara til bydelsutvalget og SVs representant i HOVE-komiteen

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...