ANNONSE
Annonse

«La småhusområdene være i fred»

DABATT: Camilla Wilhelmsen (FrP)

ROTETE: Camilla Wilhelmsen vil at småhusområdene skal være i fred og at stadige endringer som her i Huseby/Hovseter-området, skaper ny usikkerhet. Sirkelen vi ser er 500 meter fra Hovseter stasjon.

Camilla Wilhelmsen (Fr) mener byrådet driver mer ved villedning enn veiledning.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.07.2018 kl 11:28

ANNONSE
Annonse

Byrådets forslag til kommuneplan er lagt frem for Oslo bystyre, og i planen fjernes en rekke småhusområder fra fortettingslisten. Jeg er veldig glad på vegne av alle de boligeierne som nå kan puste lettet ut. For dem er heldigvis kampen over. Men for de som bor på Smestad og Slemdal og andre steder som fremdeles er med i byrådets fortettingsliste, fortsetter dessverre kampen for hjem og nærmiljø.

Det er da ekstra ille å lese i den endelige kommuneplanen hvordan AP, SV og MDG forsøker å fraskrive seg det ansvaret de har når de fører inn et boligområde på fortettingslisten sin. Det spiller nemlig ingen rolle om en områdeutnyttelse er veiledende eller ikke når utbyggere tropper opp på døren til folk.

Etter at byrådspartiene la frem denne planen på høring i fjor med såkalt veiledende arealpotensiale, ble for eksempel alle eiendommene i Henriks vei på Røa kjøpt opp. Nå er Henriks vei tatt ut igjen som utviklingsområde, men skaden er allerede skjedd. Når området nå er en del av Hovseter som prioritert stasjonsnært område, oppstår bare ny usikkerhet om hva som skal skje i dette området.

Jeg oppfordrer nå SV, MDG og AP om å ta til vettet. Stans raseringsplanene i småhusområdene. La Oslos innbyggere få være i fred.

Camilla Wilhelmsen
Nestleder i byutviklingskomiteen (FrP)
Oslo bystyre

Les også:

Småhusbebyggelsen på Hovseter/Huseby kan fortettes likevel

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse