ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Ja til å bevare Montebello»

VIL HA SMÅHUS: I dette debattinnlegget klargjør Frp sitt standpunkt på utviklingen av Statnett-tomten på Montebello. Foto: Vidar Bakken

Nestleder i bystyrets byutviklingskomite, Camilla Wilhelmsen (Frp), tar til orde for å droppe bymessig fortetting på Husebyplatået.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.02.2018 kl 10:06

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

I høringsutkastet til kommuneplanen har byrådet foreslått å inkludere Montebello som fortettingsområde. Området omfatter blant annet Statnett-tomten som ble omtalt i Akersposten 13.2. Firma Husebyplatået AS som utvikler tomten har nå moderert sine planer fra 19 etasjer og ned til inntil 12 etasjers blokker. Også en slik dominerende blokkbebyggelse er himmelvidt fra dagens småhusbebyggelse.

Jeg er overrasket over at det er mulig av utbygger å kalle dette et prosjekt som er tilpasset lokalmiljøet når det så totalt avviker fra området ellers.

Les også: Husebyplatået: Fra 19 til 12 etasjer

FrP ønsker å bevare byens villaområder. Vårt parti går derfor inn for at det er småhusplanen med sin utnyttelsesgrad på 24 prosent bebygd areal som skal legges til grunn for utvikling av Statnett-tomten og for det øvrige området på Montebello som AP/SV/MDG-byrådet ønsker å fortette.

Jeg oppfordrer andre partier til også å klarlegge sine syn. Dersom det skulle være et flertall mot å utvikle Statnett-tomten på denne måten, vil det være et klart signal til utbygger og byrådet.

Camilla Wilhelmsen
Nestleder i byutviklingskomiteen (FrP)
Oslo bystyre

Les også:

Debatt: «Utbyggere er gribber og redskap for politikernes måloppnåelse»

Følg Akersposten på Facebook