Akersposten

«Ingen ønsker å bygge på Hundejordet, aller minst vi»

Arne Haabeth (øverst) og Anders Holten Skånlund, begge MDG.

«Ingen ønsker å bygge på Hundejordet, aller minst vi i MDG. Friområdene er viktige for rekreasjon, for folkehelsen og for vern av biologisk mangfold. MDG fremmet derfor et eget forslag, som kunne spart Hundejordet for alle inngrep. Vi foreslo å legge både driftsbygg og portalanlegg på parkeringsplassen nord for FO-bygget.» skriver MDGs Arne Haabeth og Anders Holten Skånlund,

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 29.07.2019 kl 17:25

Høyres Hanssen og Husebye bekymrer seg i Akersposten for at byrådet går seg vill i Husebyskogen. Vi er overrasket over Høyre og de borgerliges linje i denne saken. Viktigheten av sikker vannforsyning og av å verne grønne områder fortjener seriøsitet og ansvarlighet. Hvor har det blitt av styringspartiet Høyre?

LES OGSÅ: "Har byrådet gått seg vill i skogen?"

Oslo har for dårlig forsyningssikkerhet og trenger vann fra to kilder. Vi er sårbare for forurensning, ulykker og terror. Beredskapsmyndigheten truer med dagbøter dersom vi ikke har fremdrift i prosjektet. Løsninger har vært utredet og diskutert i tiår. Hanssen og Husebye forvirrer om status i saken. Byrådet har aldri besluttet å ha driftsbygg inne i Husebyskogen (alternativ B2). B2 ble tvert imot raskt avvist. Byrådet har heller ikke bestemt at B1 skal realiseres. B1 skal vurderes på linje med de andre alternativene. Vi tror B1 er aktuell, men ingen beslutning er tatt. En gruppe borgerlige politikere fra bydelen foreslo å ta B1 ut av all videre diskusjon, noe vi mener er grovt uansvarlig fordi det gir risiko for at vi ikke finner en løsning. Vi trenger en løsning og derfor kan vi ikke avvise B1. Vi vil se alle alternativene og vi vil ha alle kort på bordet slik at vi kan ta en opplyst beslutning.

Det blir ingen driftsbygning inne i Husebyskogen (B2 er avvist). Alle alternativene som vurderes har imidlertid et såkalt portalanlegg på Hundejordet (i randsonen av friområdet mot Sørkedalsveien) på ca. 3,5 mål. Alternativ B1 har både portalanlegg og driftsbygg på Hundejordet, noe som gjør at B1 tar 4,5 mål av Hundejordet, ett mål mer enn de andre alternativene.

Ingen ønsker å bygge på Hundejordet, aller minst vi i MDG. Friområdene er viktige for rekreasjon, for folkehelsen og for vern av biologisk mangfold. MDG fremmet derfor et eget forslag, som kunne spart Hundejordet for alle inngrep. Vi foreslo å legge både driftsbygg og portalanlegg på parkeringsplassen nord for FO-bygget. De borgerlige kunne tatt tak i denne muligheten og utfordret sine kollegaer i regjeringen slik at parkeringsplassen ved FO-bygget ble gjort tilgjengelig. I dag er området låst av håpløse konflikter som forsvarsminister og regjering kan løse. Området forblir ubrukt. De borgerlige har gjort lite og vårt forslag er derfor i skuffen. Alle aktuelle alternativer har derfor portalanlegg på Hundejordet.

Etter fire år i posisjon er vi i gang med å gi byen trygg vannforsyning, etter at våre forgjengere i flere tiår har utredet og diskutert. Nå vil Hansen og Husebye ha mer utredning og diskusjon, og ytterligere utsettelser, fordi B1 vil ta ett mål mer av Hundejordet enn alternativene. Etter vårt syn kan vi nå vise ansvar, ta en beslutning og komme oss videre. Uansett alternativ så blir det bygd noe på Hundejordet og vi er nå opptatt av å ivareta trafikksikkerhet, erstatningsarealer og belastningen på nærområdet under anleggsfasen.

Hvor har det blitt av styringspartiet Høyre? Har ekteskapet med FrP begynt å sette spor? Den lojale partneren Venstre skrev nylig at manglende forsyningssikkerhet kan løses ved å utsette hagevanningen en tørr sommer. Er det Bompengepartiet som skal gjøre den borgerlige blokken ansvarlig og beslutningsdyktig? Hvem vet? Kanskje trenger vi ikke bekymre oss så mye for lokal borgerlig forvirring? Det er valgår og det skrives og sies mye. Vi opplever mange av "ropene i skogen" og innleggene i Akersposten som spill for galleriet. Det var nemlig ikke de borgerlige partiene som foreslo å legge bort B1, det var en håndfull lokale politikkere. Vi tror et borgerlig byråd også vil gå for B1 dersom det blir nødvendig. De borgerlige, som ga 40 mål av Husebyskogens indrefilet til en amerikansk ambassade, vil ikke la ett ekstra mål av Hundejordet stå i veien for sikker vannforsyning. De borgerlige kunne godt vært ærlige på dette.

Oslo trenger et grønt styringsparti. Vi vil arbeide hardt og seriøst med saken og vi har med oss et stort hjerte for både byen, bydelen, menneskene og miljøet.

Arne Haabeth
Bystyrekandidat, Oslo MDG

Anders Holten Skånlund
Styremedlem og førstekandidat bydelslisten, Ullern MDG

LES OGSÅ: "Har byrådet gått seg vill i skogen?"

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...