ANNONSE
Annonse

«I dag er det høyrisiko å ferdes her»

Stasjonsveien blir snart skolevei for enda en skole. Nå mener Venstre i Vestre Aker det er på høy tid å senke fartsgrensen. Her bilde etter et trafikkuhell i Stasjonsveien høsten 2017. Arkivfoto

«Dette burde være et rimelig tiltak for å sikre skolebarn, eldre og alle andre som bruker veien,» skriver Terje Bjøro (V).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.06.2018 kl 10:05

ANNONSE
Annonse

Stasjonsveien fra Slemdal til Sørkedalsveien er en viktig trafikkåre i Bydel Vestre Aker. Den har stor trafikk da det er svært mange boliger her, og enda flere bygges. Befolkningstettheten tilsier forebyggende tiltak i en ferdselsåre som kun delvis har fortau, er ganske smal og viktig for biler, syklister og de mykeste trafikantene.

Snart er nye Slemdal skole på plass, rett nedenfor kommer nye Holmen skole, vi har Readybanen, vi har nær Sørkedalsveien både Huseby skole og Persbråten videregående skole. Dette tilsier ikke bare hensyntagen, men reelle tiltak. Venstre forslår derfor at hele veien får 30-sone.

Dette burde være et rimelig tiltak for å sikre skolebarn, eldre og alle andre som bruker veien. I dag er det høyrisiko å ferdes her. Alternativet må ellers være å ta av forhaver etc for å gjøre fortau, sykkelvei etc mulig.

Venstre fremmer følgene forslag: Stasjonsveien i sin helhet får skilt med fartsbegrensning 30 km i timen for å sikre veien for myke trafikanter.

Terje Bjøro
Venstres gruppeleder, BU Vestre Aker

Gallup

Hva bør fartsgrensen være i Stasjonsveien?

Vis resultat

LES OGSÅ: – Valget blir bestemmende for utviklingen av småhusområdene

Har bestemt seg for hvilke områder som skal fortettes

Om Smestad: "Direkte skandaløst"

"Byrådet har lyttet til oss!"

http://akersposten.no/nyheter/valget-blir-bestemmende-for-utviklingen-av-smahusomradene/19.2422

ANNONSE
Annonse