ANNONSE
Annonse

«Hårreisende påstander om eiendomsskatt»

«Ap kommer seg imidlertid ikke unna at eiendomsskatten er en grunnleggende usosial skatt som rammer alle, uavhengig av om man har store eller små inntekter.» Det skriver Ole Jakob Warlo, Oslo Vest FpU

«Det sosialistene ikke forstår, er at det går fullt an å styre Oslo med gode velferdstjenester helt uten eiendomsskatt.» Det mener Ole Jakob Warlo (Oslo vest FpU).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.11.2017 kl 09:32

ANNONSE
Annonse

AUF gikk ut med skremselspropaganda om eiendomsskatten den 24/11. Dersom man ikke øker skattene for dem som har lite så blir det ikke mer velferd. Det sosialistene ikke forstår, er at det går fullt an å styre Oslo med gode velferdstjenester helt uten eiendomsskatt.

Her kan du lese innlegget fra AUF

Det er ikke rart Arbeiderpartiet innførte eiendomsskatten. I byrådet påtar Ap seg så mange unødvendige oppgaver, og de klarer ikke å kutte i kommunale utgifter. Blomsterpotter til titalls millioner, kommunal boligspekulasjon til mange hundre millioner og sirkelmaling av veier er eksempler på en norgesrekord i kommunal sløsing.

AUF påstår at en fjerning av eiendomsskatten går utover velferden. Det er en påstand som knapt kan tas seriøst. Dagens regjering har redusert skattene og avgiftene med over 21 milliarder kroner. Likevel blir det bedre velferd i Norge, som for eksempel 11 måneders studiestøtte. Det er fordi FrP bruker pengene smartere enn Ap.

De som derimot skaper dårligere velferd, er Ap og sosialistenes ideologikrig mot næringsdrivende som tjener penger på å tilby best mulig velferd. Ved å tillate private aktører blir det færre utgifter, bedre og valgfri velferd. De som bor i Oslo, bør selv kunne velge hvilken barnehage eller sykehjem man skal benytte seg av, ikke politikerne.

Ap kommer seg imidlertid ikke unna at eiendomsskatten er en grunnleggende usosial skatt som rammer alle, uavhengig av om man har store eller små inntekter. AUF hevder det er «gitt at en bør ha råd til å vedlikeholde» boligen, samt det «er ikke en menneskerett å ha stor bolig». Det er hårreisende påstander for alle de minstepensjonister og alenemødre som knapt har råd til å betale løpende utgifter, langt mindre Aps eiendomsskatt.

Det er sosialistene som skaper forskjeller med usosiale skatter og avgifter. For Fremskrittspartiet er det viktigere at velferdstilbudet er best mulig enn hvem som gir tilbudet. Imidlertid tar Ap Oslo i feil retning ved å innføre en unødvendig og usosial eiendomsskatt. Derfor skal FrP ta grep og forby denne skatten.

Ole Jakob Warlo
1. Nestformann, Oslo Vest FpU

Her kan du lese innlegget fra AUF

Les også: "Forby eiendomsskatten!"

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse