Akersposten

«Willoch – en lokal verdensborger»

MINNEORD av Carl Oscar Pedersen

BLIDE KARER: Kåre Willoch sammen med Carl Oscar Pedersen på "lysfest" ved Ullern kirke i 2016. Som Pedersen sier i teksten, så mente Willoch at dette var det flotteste stedet i hele byen. Foto: Vidar Bakken

Bydelslederen minnes Kåre Willoch, som i hele sitt liv var bosatt på Bestum.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.12.2021 kl 09:20

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Vår lokale superkjendis, statsmann og medmenneske har gått bort. Han som alltid har vært der, som alltid har vært aktuell med sine meninger og som vi lyttet til. Hvem kan fylle det tomrommet? Ingen. Det må vi venne oss til, men veldig rart blir det.

Kåre Willoch vokste opp på Bestum og levde der hele livet. Det var helt naturlig å møte ham og hans kone Anne Marie. På tur, de gikk mye tur sammen. På butikken og steder der vi andre også ferdes. Han hilste, alltid høflig og imøtekommende. Tidligere så vi ham også regelmessig i rask gange til trikkestasjonen og blå-trikken, på vei til og fra jobb. Og det fortsatte han med senere også, nesten til det siste.

Kåre Willoch engasjerte seg ikke bare til de store nasjonale og internasjonale problemstillingene, men tok del også lokalt med hjerte for Ullern og Bestum. Alltid tydelig og gjennomtenkt. Ingen tvil om at det var verd å lytte til hans resonnementer. Engasjementet hadde ingen geografiske grenser, noe vi ble minnet på gjennom TV, radio, aviser og bøker.

Selv opplevde jeg at han ofte var tilstede på ulike lokale arrangementer. Husker spesielt loppemarkedet til Bestum skolekorps. Da stilte Kåre opp med sine bøker og var aktivt til stede. Det var han også på markering av nytt lys på stolpen i porten til Ullern kirke. Der supplerte han taleren som kom i skade for å si at dette er det flotteste stedet på Ullern til at det var det flotteste stedet i Oslo. Og det ble alle enige om, selvfølgelig.

Temaer om bedre lys på gangveier i bydelen var en gjenganger. Gode tanker om øket sikkerhet for barn og voksne.

Vi vil savne mennesket og statsmannen Kåre Willoch - spaserende, engasjert, tilstede i Ullern og våre tanker går til de nærmeste som har mistet ham.

Carl Oscar Pedersen
Leder av bydelsutvalget i Ullern