ANNONSE
Annonse

«Det kan se ut til at nedtrappingen går litt for fort»

James Stove Lorentzen (H)

«Byråd Tone Tellevik Dahl tar lett på fakta når hun skal forsvare seg mot Frps kritikk av byrådet i Akerspostens sak om eldre som «tvangsflyttes» til andre deler av byen når de skal på sykehjem.» Det skriver James Stove Lorentzen (H).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ANNONSE
Annonse

For det første sier hun at de ikke legger ned plasser, det gjør de. Det er riktig at noen plasser kommer tilbake om noen år når oppgraderinger er ferdigstilt, men det kan se ut til at nedtrappingen går litt for fort. Når ventelistene blir så lange er det et faretegn vi må ta på alvor.

Så får hun det til å høre ut som byrådet har æren for at det satses stort på både omsorg+ og oppgradering av sykehjem, da er det greit å gjøre oppmerksom på at planene for dette ble lagt og implementering startet lenge før de rødgrønne tok over makten i 2015.

I vestre bydeler har nylig Ullerntunet og Hovseter sykehjem åpnet, vedtatt da Høyre styrte sammen med V, KrF og med FrPs støtte. Når hun sier at Oslo får en ny sykehjemstandard er det direkte frekt. Alle de tiltakene hun nevner ble startet av det Høyrestyrte byrådet. Alt dette hadde vi i våre planer uten eiendomsskatt, bare så det er sagt.

James Stove Lorentzen (H)
Leder av helse og sosialkomiteen i Oslo Bystyre

LES: – Hjerteskjærende å lese om eldre som "tvangsflyttes"

ANNONSE
Annonse