ANNONSE
Annonse
Akersposten

«Dere ødelegger faktisk ikke bare for dere selv»

12-åringen Aurora M. Saanum ønsker fredag 22. mars å streike fra Huseby skole for å markere kampen for et bedre miljø.

«Jeg skjønner ikke hva vitsen er med å studere til en fremtid vi kanskje ikke får,» skriver Huseby-eleven Aurora (12).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.03.2019 kl 12:10

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Innlegget er publisert med tillatelse fra foresatte. Red.

Mange av dere har nok hør om klimastreiken som pågår nå om dagen mange steder i verden. De fleste liker dette og støtter det, men også mange voksne misliker at vi går glipp av undervisning. Jeg synes også skolen er viktig, men klimaet og kloden vår er hakket viktigere. Jeg skjønner ikke hva vitsen er med å studere til en fremtid vi kanskje ikke får.

Jeg vil gjerne si til foreldre der ute som sier nei til at barna skal steike for miljøet,
hvorfor vil du ikke at barnet ditt skal være en del av det som kan redde fremtiden vår og kloden vår? Hvorfor sier dere nei til at barn og unge får lov til å vise meningene sine når vi er i år 2019? Det er aldri noen som sier at dere voksne ikke får lov til å streike for deres meninger om for eksempel høyere lønn. Hvorfor skal dere da si nei til at vi får lov til å vise meningene våre om klimaet?

Jeg vet at ikke alle barn brenner like mye for dette, men burde du ikke bli glad hvis barnet ditt faktisk bryr seg? At noen faktisk bryr seg om fremtiden og har lyst til å gjøre noe.

Mange mener også at man kan gjøre veldig mye mer enn å bare streike, men dette er en start. Vi som er unge nå, er fremtiden. Vi skal ta over denne kloden etter dere. Vi forlanger at dere voksne gjør noe med dette før det er for sent. Dere ødelegger faktisk ikke bare for dere selv, men også alle oss andre som lever her. Tenk på det uskyldige barnet som blir født akkurat nå. Skal ikke vi få lov til å gjøre noe slik at dette barnet får vokse opp et sted hvor man slipper å bekymre seg for forurenset luft, vann og mat?

Når dere sier nei til at vi unge får si meningene våre, sier dere nei til at vi kan redde fremtiden. Hvis dere ikke er klar over det, så skjer klimaendringene nå! Ikke i 2030 eller 2050, men nå! Hvis vi ikke gjør noe nå, ødelegger vi alt.

Jeg vet at alle har forskjellige meninger om hva vi burde gjøre for klimaet. Men da dere må la oss få vise dem. La oss vise meningene våre, så vi kan være med på å redde verden. Kanskje den ene ideen er den som redder oss! Tenk på dette - før du sier nei til at barnet ditt skal streike for klimaet.

Aurora M. Saanum (12 år)
Huseby skole