ANNONSE
Annonse

DEBATT: Tryvann trues

Arkivfoto: Vidar Bakken

Det kan være slutt på natursnø i Oslo Vinterpark i løpet av vår levetid ifølge ny rapport. Regjeringen bør gjøre som Oslo: Kutte klimautslippene kraftig.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2017 kl 08:45

ANNONSE
Annonse

Fredag kunne vi lese i Dagens Næringsliv at snøen på mange norske alpinanlegg kan forsvinne i løpet av få tiår. Dette gjelder også Oslo Vinterpark. Rapporten estimerer at antall dager med natursnø vil reduseres fra ca 100 dager pr år som i dag til rundt 60 dager pr år i 2030. I 2080 kan snøen være helt borte dersom vi ikke bremser klimautslippene.

Dette er bare én av mange alvorlige konsekvenser av de globale klimaendringene. For mennesker i andre deler av verden står det om mat, vann og levebrød. Forskerne regner med at millioner av mennesker vil utsettes for livstruende sykdommer og naturkatastrofer utløst av menneskeskapte klimaendringer.

Konklusjonen er at vi må handle nå. Her har Oslo gått foran og legger opp til å halvere utslippene innen 2020. Handlekraften har fått internasjonal oppmerksomhet, og gir håp i kampen mot klimaendringene.

Dessverre ser vi ikke samme handlekraft i regjeringen. Utslippene bare øker. Jeg stiller til valg for å utfordre regjeringens klimapolitikk – eller snarere mangel på klimapolitikk. Regjeringen har mye å lære av Oslo. Hvis alle blir med på dugnaden og stiller opp med samme handlekraft, kan vi unngå store problemer i fremtiden.

Og dersom vi lykkes kan kanskje våre barn og barnebarn også få glede av alpinanlegget på Tryvann.

Kari Elisabeth Kaski
stortingskandidat for Oslo SV

Si din mening, send oss et innlegg! Tips@akersposten.no

LES OGSÅ: Oslo Vinterpark: – Ganske vilt det de får til

ANNONSE
Annonse