Akersposten

DEBATT: "Ekstremutbygging på Lilleaker"

BEKYMRET: Reidar Martinsen er bekymret for infrastrukturen på Lilleaker når flere hundre leiligheter står ferdige. Adkomsten med bil til og fra området vil være i krysset ved trikkebommen på Lilleaker. Foto: Fredrik Eckhoff

O. Mustad & Søn kom til Lilleaker som industribedrift på 1870-tallet, og endte opp som eiendomsselskap på samme sted. En gang i historien skapte de arbeidsplasser på stedet. Nå skal de tjene penger på å selge boliger til folk.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2016 kl 10:04

LILLEAKER: Mustad Eiendoms planer for bolig-utbygging ved Granfos-tunnelen er av det ekstreme slaget. På et svært lite areal skal det bygges 300-350 leiligheter, pakket inn i 10-11 blokker hvor flere får både 10 og 11 etasjer. Blokkene blir liggende bare med få meters avstand til hverandre. Om dette er en sterkt ønsket boform for folk flest i 2016, kan vel diskuteres.

Mustad Eiendom har imidlertid ikke hatt noen problemer med å få Oslos politikere med seg på en slik ekstrem-utbygging, som endrer områdets karakter fullstendig. Man ønsker fortetning. Man ønsker nærhet til kollektivtilbudene.

Men mens politikerne sier ja til omtrent hva som helst av utbygging, så er de samme politikerne likegyldige til infrastruktur i det samme området. Vi skjønner at man vil at folk skal benytte trikk og buss. Tilbudet er bra i dette området i så måte, men å tro at de som flytter inn i høyblokk-ghettoen på Lilleaker ikke har bil, er vel noe naivt. Hva gjør man så med ut- og innkjøring fra blokkene ? Jo – alle presses inn i én og samme utkjøring, som ender i en sterkt belastet Lilleakerveien – direkte ved trikkeovergangen, hvor trikken passerer hvert 5. minutt og bommen fyker opp og ned som en jo-jo! I tillegg passerer to bussruter i denne traseen, som begge har stoppested her.

Køene i Lilleakerveien er allerede endeløse i begge retninger. Ta også med at veien benyttes av gående til og fra butikker, arbeidsplasser, barn på vei til og fra skolen, og man har et trafikkbilde som totalt sett er komplisert, uoversiktlig og full av konflikter.

Planene om planfritt kryss etc. ble raskt vraket av kommunale politikere. ”Det har vi ikke penger til”. Vi ser det samme på Fornebo. Og på Røa. Utbyggere bygger for harde livet, mens infrastrukturen – som i stor grad er et politisk ansvar, uteblir fullstendig. Utbygger Mustad Eiendom har riktignok fått pålegg om å lage fortau og sykkelvei i deler av Lilleakerveien, men det monner ingenting i forhold til biltrafikken. Den lever videre på akkurat like dårlige vilkår. Lilleakerveien er både gjennomfartsåre og vei til CC Vest – et av Norges største kjøpesentra (hvor det også er planer om utvidelse!) samt adkomst til tusenvis av arbeidsplasser i området.

Kaotiske tilstander venter tettstedet Lilleaker – i årevis fremover.

Reidar Martinsen
Lilleaker

MER DEBATT:
"Hovseter-bygg vil skyggelegge torg og skolegård"

"Dette er elevenes arbeidsmiljø"

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...