ANNONSE
Annonse

«Betongsosialisme eller eplehageby?»

Illustrasjonsfoto

"Anklagene om at byrådet driver med «betongsosialisme» i et håp om å bygge blokker og andre store bygninger rundt omkring på Vestkanten ved å rive ned folks hjem uten forbehold om folks liv, er like langt fra sannheten som jorden er solen." Det skriver Alex Stenhagen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.01.2018 kl 11:03

ANNONSE
Annonse

Jeg bor og har vokst opp nesten hele mitt liv på Smestad, og jeg har en forkjærlighet til området på en måte jeg kanskje aldri kommer til å ha til noe annet sted. Dermed så har debatten om utbyggingen og fortetting hvor mitt hjemsted har blitt nevnt igjen og igjen interessert meg lenge, men jeg blir frustrert over hvor dårlig den lokale debatten egentlig har vært. Mange innlegg i denne avisen, og ikke minst fra mange lokale politikere portretterer utbyggingen på vestkanten som en nesten sivilisasjonelle kamp mellom en blokkbyggende betongsosialisme og en eplehage grønnplens borgerlighet. Sannheten er i all realitet verken eller.

Anklagene om at byrådet driver med «betongsosialisme» i et håp om å bygge blokker og andre store bygninger rundt omkring på Vestkanten ved å rive ned folks hjem uten forbehold om folks liv, er like langt fra sannheten som jorden er solen.

For det første så var det forrige Høyre-ledete borgerlige byrådet som la Smestad og Nedre Grefsen inn i kommuneplanen som utviklingsområde ytre by. For det andre har det aldri vært lagt fram noen planer om massive utbygginger fra verken det forrige eller nåværende byråder innenfor vestkanten. Det har istedenfor vært tverrpolitisk enighet om at hvis vi skal klare å skaffe de nødvendige hjemmene til vår voksende befolkning, få has på de galopperende boligprisene og sikre et grønnere byliv, så må vi ha klare og redelige planer om utbygginger rundt kollektivknutepunkter.

Å skifte synspunkter om politiske spørsmål er en helt reell ting for både partier og individer, men å late som om du aldri var enig og i tillegg skape et feilaktig bilde av hva andre mener og gjør er noe helt annet. Å utnytte folks reelle frykt er én ting, å skape en falsk frykt for egen vinning er en helt annen ting.

Det er mange ting jeg mener er viktig i all politisk diskusjon. Enten det er en hyggelig tone, vilje til å forstå den andre siders argumenter eller et fokus på å folks velvære over unødvendig ideologiske forslag, men viktigst av alt er kanskje et fast grunnlag av fakta.

Vi i Vestre Aker og Ullern bydelspolitikk starter 2018 på samme måten som vi endte 2017. Med en diskusjon av fortetting og utbygging på vestkanten, nesten uten noen basis i realiteten. Jeg gleder meg til å diskutere politikk med Unge Høyre og alle andre ungdomspartier og alle andre politisk engasjert, spesielt hvis vi skal diskutere boligpolitikk. Ikke fordi vi kommer til å bli enige om alt, men fordi vår uenighet er høflig og grunnet i realiteten.

La oss dermed være uenige i 2018 om politikken som skal føres i våre bydeler, by og land, men ikke om det faktagrunnlag som vi baserer våre debatter på.

Alex Stenhagen
nestleder Vestre Aker-Ullern AUF

Les flere innlegg her

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse