Akersposten

«Bestumkilen skal utvikles til folkepark for hele Oslo»

DEBATT: Berit Kvæven (V) og Odd Einar Dørum (V)

TO FORSKJELLIGE SYN: Berit Kvæven og Odd Einar Dørum gjør Arbeiderpartiet oppmerksom på hva de har vedtatt lokalt tidligere.

Innsenderne minner Arbeiderpatiet på at de enstemmig har vært med på å vedta å unngå nedbygging av Bestumkilen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

I Akersposten 6.september mener Henning Klouman, Ap, og Gard Titlestad, Ap, at «Bestumkilen har stort potensiale».

Les saken: «Områderegulering for Skøyen – Bestumkilen har stort potensiale»

Dette sies i forbindelse med områdereguleringen for Skøyen. Vi er enige med forfatterne i at Bestumkilen er en svært attraktiv tomt. Ja, mer enn det. Bestumkilen er Oslos siste store ikke-kommersielle strandtomt. Som en kommunal tomt på 67 mål framstår Bestumkilen som en enestående mulighet til å utvikle verdier for hele byen. Venstre vil at Bestumkilen skal bli en Folkepark for hele Oslo som utnyttes til aktiviteter for idrett og rekreasjon. Vi trenger sårt tiltrengte idrettsflater, et stort kommunalt helårs svømmeanlegg, bademuligheter, rom for lek og rekreasjon.

Venstre er glade for at Ullern bydel har tatt ansvar, og siden 2010 utarbeidet en mulighetsstudie for Skøyen og Bestumkilen. Mulighetsstudien er utarbeidet i samarbeid med velforeninger og beboere, med Skøyen miljøforum, og med Venstre som en av pådriverne.

Venstre har også tatt initiativ til at Hoffselvens utløp reetableres som et naturlig elveleie med tilhørende våtmarksområde. Ullern bydelsutvalg har bedt Oslo kommune om å utrede hvordan et alternativ med etablering av våtmarksområde på vestsiden av utløpet av Hoffselven kan skje når områdeprogrammet for Skøyen ferdigstilles. Våtmarksområdet vil være en del av folkeparken i Bestumkilen ved Hoffselvens utløp, når den naturlige elvemunningen er reetablert ved at elva det siste stykket kan renne i et naturlig leie og ikke i en betongkanal.

På møtet i byutviklingskomiteen i Ullern bydel 24.september 2020 ble forslag om frigjøring av Hoffselvas bredder vedtatt enstemmig. Her vises det igjen til tidligere vedtak fra Ullern bydelsutvalg om å unngå nedbygging av Bestumkilen, utvikle området til Folkepark for hele Oslo, samtidig som en aktivt arbeider for å flytte båtopplaget til et annet sted. Mens en venter på at båtopplaget flytter, må det vurderes, i nært samarbeid med Skøyen miljøforum og med båtfolket, å få til en midlertidig deling av området.

Alt dette krever at tomta ikke bygges ned slik plan- og bygningsetaten har foreslått. Vedtaket i denne saken var som nevnt enstemmig, og Gard Titlestad, Ap, var med på det enstemmige vedtaket.

Berit Kvæven
Venstres medlem i Ullern byutviklingskomite

Odd Einar Dørum
Leder av Ullern Venstre

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...