Akersposten

«Behovet for skoleplasser ivaretas»

Mari Lilleng (t.v) og Ellen Lange.

Byrådets forslag om å utsette behandlingen av skolebehovsplanen for Oslo ble enstemmig vedtatt av bystyret. Men det betyr ikke at arbeidet med å øke skolekapasiteten stopper opp.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2020 kl 14:45

Forrige uke ble byrådets forslag om å utsette skolebehovsplanen kritisert av Dypeng og Husebye fra Vestre Aker Høyre.

De mente at en utsettelse av skolebehovsplanen ville forsinke arbeidet med å sikre nok skoleplasser i bydelen vår. Men det er ikke rullering av skolebehovsplanen som løser kapasitetsutfordringene i bydelen.

Kritisk kapasitet på skoleplasser

Dypeng og Husebye har helt rett i at behovet for skoleplasser er kritisk i deler av Vestre Aker. Vi har flere barn enn vi har plass til i skolene våre. Ungdomstrinnet er særlig utsatt. Det er viktig å sikre nok skoleplasser, uavhengig av krisetid i 2020, for å sikre et godt utdanningstilbud til alle.

Arbeidet stopper ikke

Skolebehovsplanen er en langsiktig plan for utvikling av skoleplasser over en tiårsperiode. Hvert år legges de nærmest forestående prosjektene fram i budsjettforhandlingene, og slik vil det være også i år. Dette er ikke avhengig av en rullering av skolebehovsplanen, og planlagte prosjekter vil ikke utsettes.

Det kritiske kapasitetsnivået på ungdomstrinnet i bydelen må løses uavhengig av skolebehovsplanens rullering. Utdanningsetaten jobber allerede med å løse kapasitetsutfordringene i Vestre Aker gjennom både kortsiktige og langsiktige løsninger.

Gjennom utvidelsen av Slemdal skole, som ferdigstilles denne våren, og byggingen av Holmen skole som stod ferdig i 2018, blir behovet for skoleplasser på barnetrinnet dekket i Vestre Aker.

Det er på ungdomstrinnet at vi ser de store kapasitetsutfordringene. Hovseter skole har store utfordringer. Skolen skal rehabiliteres og utvides fra 2021 til 2023. Men på grunn av bygningsslitasje og plassmangel vil skolen flytte ut når lokalene i FO-bygget på Huseby blir ledige til sommeren. FO-bygget har kapasitet til å dekke behovet for skoleplasser inntil Hovseter skole er ferdig rehabilitert. Utbyggingen av nye Hoff skole i Ullern bydel går som planlagt. Denne barne- og ungdomskolen skal også avlaste Hovseter ungdomsskole når den står ferdig.

Partiene er enig i bystyret

Bystyret har stilt seg enstemmig bak utsettelsen av behovsplanen. Det var også politisk enighet både i kultur- og utdanningsutvalget. Planen utsettes for å kunne tilpasse det langsiktig planlagte investeringsnivået til de endrede økonomiske forholdene i kommunen.

Om skolebehovsplanen var blitt behandlet slik det var planlagt, ville vi sittet med en plan grunnlagt på ganske andre investeringsprognoser enn hva som er realistisk etter 2020. Det ville realiteten si at vi måtte fraveket planen, og at den uansett måtte behandles på nytt senere. Det ville være en lite hensiktsmessig arbeidsinnsats. Det er å håpe at vi kan ha tverrpolitisk enighet om den saken - også i Vestre Aker.

Mari Lilleng (SV)

Medlem av bydelsutvalget i bydel Vestre Aker

Ellen Lange (SV)

Medlem av komiteen for Helse, oppvekst, velferd og eldre i bydel Vestre Aker

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...